30.10.2012

  Pääkirjoitus: Unelmatyötä etsimässä

  Päivi PiispaFacebook-kaverini ovat viime aikoina innostuneet jakamaan kuvia, joissa on joku elämää suurempi mietelause. Yksi niistä osui ja upposi:

  Your dream job does not exist. You have to create it.

  Työpaikka ei ole enää vain pomon määräämien tehtävien puurtamista kahdeksasta neljään. Duuni voi olla oma yritys tai vaikkapa monen eri työn yhdistelmä. Itse olen T-Lehden päätoimittajan pestin lisäksi viestintäyrittäjä. Oman bisneksen pyörittäminen on työpaikka, jossa saan vaikuttaa eniten oman työni sisältöön. Vaikka työ on aina työtä, voin ohjata sitä haluamaani suuntaan.

  Techwomen-haasteltavamme Tarja Pääkkönen kertoo sivulla 44, kuinka start up -ilmapiiri on muuttunut teekkareidenkin keskuudessa vuosien aikana. Kun hän perusti ensimmäisen oman yrityksensä opiskeluaikanaan 1980-luvun lopussa, kaverit pitivät luuserina. Nykyään henki on onneksi toinen: yritysten perustaminen teknillisissä yliopistoissa on kasvamassa aivan uusiin mittakaavoihin ja erilaisia start up -yhteisöjä syntyy nopeasti. Tuskin maltan odottaa, mitä näistä kasvaa. Yhden esimerkin start upista voi katsoa sivulta 8: tekniikan kuvassamme on tällä kertaa Catchbox-yritys.

  Oman yrityksen perustaminen ei kuitenkaan ole kaikille se oikea vaihtoehto, ja hyvä niin. Yrittäjähenkeä voi mielestäni kuitenkin toteuttaa myös toisen palveluksessa kehittämällä aktiivisesti ideoita oman työnkuvansa kehittämiseen. On fiksuja työpaikkoja ja esimiehiä, jotka kuuntelevat työntekijöiden ajatuksia omasta työstä – kunhan ne vain tuo esille.

  T-Lehti kertoo mielellään uusista yrityksistä ja hyvistä työpaikoista. Tviittaa meille tai kerro tarinasi kaikille Facebook-sivuillamme.

  Päivi Piispa
  Päätoimittaja.

  Share: