21.11.2015

  Enevo laittoi roskasäiliöt tviittaamaan

  Taloyhtiön kasvavat jätekeräysmaksut olivat Fredrik Kekäläiselle ja Johan Engströmille kipinä, joka sai heidät miettimään esineiden internetin mahdollisuuksia. Syntyi Enevo, nyt viisivuotias yritys, joka keskittyy keräyslogistiikan optimointiin perinteiseksi mielletyllä toimialalla.

  Yrityksen kehittämä sensori välittää tietoa jätesäiliön täyttöasteesta ja lämpötilasta, jotta säiliö tyhjennetään vain silloin, kun siihen on tarvetta – ja toisaalta riittävän aikaisin. Enevo myy asiakkailleen koko palvelua: dynaamista reitin optimointia, pilvipalvelua, ennustemallia, kuljettajan työlistoja ja navigaatio-ohjeita.  Asiakkaita ja asiakkuusprojekteja on tällä hetkellä 35 maassa noin 140.

  ”Tavoitteemme on olla toimialan johtava yritys, jonka sensoreita on joka pöntössä ympäri maailmaa”, sanoo teknologia- ja operatiivinen johtaja Pirkka Palomäki.

  Jätelogistiikka on maailmanlaajuisesti jopa kaksi kertaa älypuhelinten veroinen bisnes, ja sekä jätteiden että kierrätyksen määrä kasvaa koko ajan. Espoolainen Enevo on kasvanut voimakkaasti, ja sillä on jo tytäryhtiöt USA:ssa, Englannissa, Japanissa, Hongkongissa ja Saksassa.

  Enevon sensorit tekevät työtään rankoissa olosuhteissa.

  ”Lämpötila saattaa olla –40 tai +85 astetta. Käytämme paristoja ja tiedonsiirtoon 3G-verkkoa. Kehitämme koko ajan myös laitetta niin, että sen käyttöaika saadaan mahdollisimman pitkäksi”, Palomäki toteaa.

  Enevon miehittämien säiliöiden kuulumisia voi seurata Twitterissä tunnuksella @TrashcanLife.

  .

  Share: