30.10.2012

    App Storen ladatuin musiikkisovellus tulee Tampereelta

    Tamperelaisen Ovelin Oy:n hittituote on oikealla kitaralla ja iPadilla pelattava WildChords-peli. Pelaajan on lumottava soitollaan eläintarhasta karanneet eläimet ja pelastettava siten kuvitteellinen Ovelinin kaupunki niiden tihutöiltä. Mitä enemmän sointuja pelaaja soittaa oikein, sitä useampi eläin lähtee häntä seuraamaan. Peli alkaa lyhyillä harjoituksilla, jotka vaikeutuvat pelaajan taitojen kehittyessä.

    Pelin isät Christoph Thür ja Mikko Kaipainen ovat opiskelleet Tampereen teknillisessä yliopistossa, Thür optoelektroniikkaa ja Kaipainen sähkötekniikkaa. Heitä yhdisti kokemus takkuavista musiikkiopinnoista. Syntyi idea, ja ideasta yritys.

    Ovelin Oy sai lentävän lähdön maailmanvalloitukselleen ideakilpailun voitosta. Sittemmin palkintoja on ropissut kotimaassa ja kansainvälisesti. Muun muassa kesäkuussa 2011 Wild Chords valittiin parhaaksi eurooppalaiseksi oppimispeliksi. Tammikuussa 2012 se voitti maailman suurimman musiikkialan ammattilaistapahtuman Midemin yhteydessä järjestetyn midemlab-kilpailun omassa kategoriassaan. Kilpailua pidetään lajissaan maailman tärkeimpänä.

    Nyt peli on Applen App Storen ladatuin musiikkisovellus yli 30 maassa. Äskettäin startup-yritys sai miljoonasijoituksen Piilaaksossa toimivalta sijoitusyhtiöltä, True Venturesilta.

    Yritys työllistää tällä hetkellä 8 henkilöä, ja ensi kesäksi on ensimmäistä kertaa avoinna myös kesätyöpaikkoja..

    Share: