7.2.2012

    Teekkari SYL:n johtoon

    Jarno Lappalainen

    Jarno LappalainenJarno Lappalainen, 24, valittiin Suomen ylioppilaskuntien liiton (SYL) puheenjohtajaksi vuoden alussa. Lappalainen opiskelee Aalto-yliopistossa tuotantotaloutta.

    Jarno, olet ehtinyt toimia nyt hetken SYL:n puheenjohtajana. Mihin asioihin tartuit ensimmäisenä töinäsi?

    Heti vuoden alusta lähti käyntiin uuden hallituksen perehdyttäminen uusiin vastuualueisiinsa. Paljon aikaa vie opettelun lomassa vuoden toiminnan tarkempi suunnittelu ja sidosryhmiin tutustuminen. Myös vaikuttamistyö on täydessä vauhdissa ja sitä kannattaa muuten seurata vaikkapa SYL:n Facebook-sivuilta!

    Olet teekkari – miten se näkyy puheenjohtajatyössäsi?

    Teekkarius näkyy varmaankin minussa tiettynä tapana jäsentää asioita ja rempseänä tekemisen meininkinä. Ja tietysti siinä, että laulan mieluummin kuin hyvin! SYL:ssa on tietysti erityisen hauskaa se, että toimijoilla on monenlaisia taustoja ja se on huikean opettavaista sekä mieletön vahvuus!

    Mihin teekkareiden asioihin pystyt vaikuttamaan SYL:n puheenjohtajana? Mitä voimme odottaa puheenjohtajakaudeltasi?

    Opiskelijoita on monenlaisia niin teekkareissa kuin kaikkien muidenkin joukossa. Meidän haasteemme on pyrkiä parhaamme mukaan palvelemaan heitä kaikkia. Ehkä erityisesti ainakin oman mutu-tuntuman mukaan teekkareita lähellä olevia aiheita ovat usein opintojen mitoitus, jaksaminen sekä työn ja opiskelun yhteensovittaminen. Tavoitteenani on, että tänä vuonna SYL taklaa näitä ja muita kysymyksiä entistä avoimemmalla, värikkäämmällä ja erityisesti opiskelijan näköisellä toiminnalla! Opiskelijaliikkeen tehtävä on katsoa eteenpäin myös vaikeina aikoina… tai ehkäpä aivan erityisesti juuri silloin.

    Teksti: Päivi Piispa
    Kuva: Markus Kauppinen.

    Share: