7.2.2012

    Musakeksijöiden viimeisimpiä

    Kaiutintyyny

    90-luvulla löydettiin Mozart-vaikutus: Mozartin kuuntelu parantaa hetkellisesti avaruudellista hahmotuskykyä. 2000-luvun alussa väitettiin, että taustamusiikki auttaa matematiikan tehtävissä. Nykyään musiikin väitetään auttavan myös masennukseen, oppimiskykyyn ja jopa seksin laatuun. Mutta olipa kyseessä sitten soittaminen tai pelkkä kuuntelu, musiikkiteknologian parissa häsläävät keksijät eivät paljoa ideoitaan säästele.

    Haaste soittotaitoiselle

    OtamatoneOtamatone on outo japanilainen elektrosoitin, jonka ääni muistuttaa viulun ja thereminin sekoitusta. Vartta painellaan ja liu’utetaan äänen saamiseksi, wah-efektin saa puristelemalla pallopäätä. Hauska, outo ja vähän ärsyttävä, mutta ilmeisen suosittu, sillä uudet myyntierät loppuvat Suomesta nopeasti. Katso esimerkki Youtubesta hakusanoilla: otamatone jig saw lady gaga poker face.
    Mikä: Otamatone
    Mistä: Pulju.net
    Hinta: 29,90 € (ei sisällä toimituskuluja)

    KaiutintyynyLuksusta yökuuntelijalle

    KAIUTINTYYNYT on tuotu sairaaloista kuluttajille. Laatu heittelee, mutta kunnon kaiutintyyny toimii myös laadukkaana tyynynä. Unikulman ergonomiatyynyssä kaiuttimet asennetaan tyynyn sisään, josta ne soivat yllättävän kirkkaasti. Suositeltavin kuunteluasento on selällään. Yhteensopiva minkä tahansa 3,5mm liitännän kanssa.

    Mikä: Astro-kaiutintyyny
    Mistä: Unikulma.fi
    Hinta: 120 € (ei sisällä toimituskuluja)

    Köyhäilyvaihtoehto

    KajaripalloClas Ohlsonin värinäkaiutin on pieni avautuva pallo, jonka toinen puolikas värisee ja hyvään kaikupintaan, esimerkiksi pahvilaatikkoon, kiinnitettynä muuttaa sen kaiuttimeksi. Fysiikan lait yllättävät: ääntä muodostuu vaikka esitys jää kovin ujoksi. Paremman puutteessa sopii ajantappajaksi. Ei bileyhteensopiva.

     MIKÄ: Värinäkaiutin
     Mistä: Clasohlson.fi
     Hinta: 7,95 € (ei voi ostaa netistä).

    Share: