5.11.2011

  Microsoftilla työntekijä johtaa itse omaa työtään

  Salla Aitto-oja, 39, Sales Manager

  IT-ala ei alun perin käynyt edes mielessäni, mutta taloushallinnon projektitehtävien kautta päädyin ikään kuin vahingossa alalle jo 90-luvun puolivälissä.

  Microsoftilla aloitin seitsemän vuotta sitten. Kiinnostuin yrityksestä, joka koskettaa miljoonien ihmisten elämää teknologian kautta. Pidin myös siitä, että yritykseen liittyy kiinteästi sen pääomistajan Bill Gatesin halu tehdä hyvää. Kun oli tällainen vaihtoehto työpaikaksi, en voinut kieltäytyä.

  ”Meistä työntekijöistä pidetään aidosti huolta.”

  Microsoft antaa työntekijöilleen selvät ja haastavat tavoitteet, mutta muuten meillä on työnteon vapaus. Noudatamme läsnäkulttuuria, jossa tärkeintä ei ole fyysinen paikalla oleminen, vaan työn tulokset sekä henkinen läsnäolo töissä. Täällä arvostetaan kaikkien omaa vapaa-aikaa ja annetaan kunkin toteuttaa omia vahvuuksiaan. Työaikakin joustaa ja voin käydä vaikka kampaajalla keskellä päivää.

  Meistä pidetään aidosti huolta. Työntekijöille järjestetään harrastekerhoja ja kunto-ohjelmia. Toimistolla ei ole vakituisia istumapaikkoja vaan kukin voi tehdä töitä mielialastaan riippuen esim. värikkäässä musiikkihuoneessa tai hiljaisessa keskittymistilassa. Tarjolla on aina tuoreita hedelmiä, ettei verensokeri pääse laskemaan kesken työpäivän.

  Nämä ovat pieniä, mutta merkityksellisiä asioita arjessa.

  Olen oppinut oman kokemukseni kautta sen, että vaikka omaa uraa on hyvä suunnitella, mitään ei kannata kirjoittaa kiveen. Hyviin tilaisuuksiin tulisi aina tarttua!

  Microsoft on maailman johtava ohjelmistotuotteiden, -ratkaisujen ja -palveluiden toimittaja, joka auttaa yrityksiä ja ihmisiä hyödyntämään tietotekniikan mahdollisuuksia uusilla innovatiivisilla tavoilla.

  Suomessa toimipisteemme sijaitsee Espoossa, jossa työskentelee 280 henkilöä. Maailmanlaajuisesti meitä on yli 90 000 työntekijää 109 maassa.

  Tarjoamme luoville ja energisille ihmisille joustavan ja monimuotoisen työympäristön, jossa on mahdollisuus toteuttaa itseään, selättää haasteita, edetä uralla sekä menestyä yhdessä asiakkaidemme kanssa.

  Etsimme kansainväliseen koulutusohjelmaamme (Microsoft Academy for College Hires, MACH) vasta korkeakouluista valmistuneita tulevaisuudentekijöitä.

  Tutustu Microsoftiin työnantajana: www.microsoft.fi/ura

  .

  Share: