13.9.2010

  Kolmen lapsen äiti on ammattilainen

  Asiakkaiden kanssa työskenteleminen tuo iloa työpäiviin ja perhe tasapainoa elämään.

  Asiakkaiden kanssa työskenteleminen tuo iloa työpäiviin ja perhe tasapainoa elämään.

  “Kansainvälisissä tapaamisissa saa arvokasta tietoa siitä, mitä Microsoftilla tehdään ympäri maailman.
  Suuressa kansainvälisessä firmassa työskennellyt Ira Keskitalo alkoi kaivata työhönsä enemmän suoraa asiakaskontaktia. Pian havainnon jälkeen hän päätyi Microsoftille, jossa on viihtynyt siitä saakka.
  – Huomasin, että oma työskentelymetodi ja tyyli suosi enemmän suoraa asiakaskontaktia. Nykyisin työviikosta noin puolet menee asiakkaiden luona tapaamisissa, hän iloitsee.
  Nykyisessä työssä asiakasvastaavana parhaita puolia on nimenomaan yhteistyö asiakkaiden kanssa, sillä työnsä tulokset näkee hyvin konkreettisesti. Lisäksi omaan työkuvaan saa vaikuttaa. Se, miten työnsä tekee, on itsestä kiinni.
  – Täällä saa tehdä töitä itsenäisesti, Ira kiittää.
  Työympäristö ja työkaverit ovat monipuolisia koulutukseltaan. Ira on itse tekniikkaa lukenut diplomi-insinööri. Työkavereista löytyy tietotekniikkaa opiskelleita, tekniikan alan osaajia, mutta myös niitä tyyppejä, jotka ovat edenneet alalla eri tavalla ja ansainneet sitä kautta kunnioituksensa.
  Ira on menestyvän työntekijän lisäksi kolmen lapsen äiti. Perhe on tärkeässä roolissa sekä työssä jaksamisen että elämän tasapainottamisen suhteen. Koska työnteko on kivaa, on tärkeää, että myös työn ulkopuolella on palkitsevia, kiinnostavia ja omaa huomiota vaativia asioita. Elämä keskittyy Iran mukaan helposti työhön. Perhe muistuttaa, että elämää on muuallakin.
  – On onni, että on lapsia. Sen lisäksi, että he ovat ihania, niin omalla vapaa-ajalla on erilainen arvo. Työn lisäksi ovat myös koti ja omat harrastukset, hän kertoo.
  Lasten arki vaatii paljon käytännön järjestelyjä, jotka eivät aina ole helppoja. Sekä Ira että miehensä tekevät liikkuvaa työtä, joten joustoa on tarvittu sekä työn järjestelyn että tukiverkoston piiristä. Isovanhemmat ovat tärkeässä roolissa.
  – Ei se ole aina helppoa. Onneksi on isovanhempia, hän toteaa.
  Työssä pääsee kuitenkin kasvamaan ja kehittymään, mikä on Iran mukaan palkitsevaa. Microsoft panostaa työntekijöidensä kehitykseen, ja tarjoaa laajasti koulutuksia, joista voi valita omaan työhönsä sopivimpia. Myös kansainväliset yhteistyötapaamiset muiden Microsoft-työntekijöiden kanssa maailmalla opettavat.
  – Käytännön työssä oppii isoimman osan. Kansainvälisissä tapaamisissa saa arvokasta tietoa siitä, mitä Microsoftilla tehdään ympäri maailman, hän kertoo.

  .

  Share: