9.9.2010

  Äideillä on oma paikkansa työelämässä

  Taina Setälä, Katariina Rauhala ja Marja Laitinen yhdistävät onnistuneesti työn ja perheen Vahanen-yhtiöissä.

  Taina Setälä, Katariina Rauhala ja Marja Laitinen yhdistävät onnistuneesti työn ja perheen Vahanen-yhtiöissä.

  Vahasella otetaan työntekijöiden perhe-elämä huomioon. Katariina Rauhala otti Joonatan-poikansa mukaan työhaastatteluun ja sai paikan. Alusta asti oli selvää, että hän tekee lyhennettyä työaikaa. Viljami- ja Lauri-poikien äiti Marja Laitinen tekee puolestaan lyhennettyä työviikkoa, joka on ollut hänelle hyvin sopiva ratkaisu. Taina Setälä pitää vanhempainvapaataan rauhassa.
  – Ei ole yhtään sellainen olo, että työt eivät sujuisi ilman minua. Saan nauttia Juhon vauvavaiheesta rauhassa, hän kertoo.

  Naiset ovat iloisia siitä, että perhe-elämän yhdistäminen työhön onnistuu. Työt ovat Marjan mukaan kiinnostavia, ja ne vievät mielellään mennessään. Kuitenkin kotonakin olisi mukavaa olla. Se on järjestynyt keskustelemalla.
  – Meillä on paljon perheellisiä esimiehiä. Heillä on oma kokemuksensa työn ja perheen yhdistämisestä ja he ymmärtävät mistä on kyse. Täällä joustetaan tarpeen mukaan, Taina kiittää.

  Lapsen syntymä on mullistanut jokaisen elämän ja laittanut arvojärjestystä radikaalisti uusiksi. Vaikka työ on edelleen tärkeä, se ei ole enää ykkönen. Töissä oleminen on kuitenkin olennaista. Työn ja perheen yhdistäminen ei ole hankala pakko, se vaan pitää hoitaa.
  – Olen parempi äiti, kun käyn töissä, Marja nauraa.

  Katariina on ollut iloinen huomatessaan, että arvo työntekijänä ei ole laskenut äitiyden myötä. Asiantuntijuus ja oma ammattitaito ovat yhä kovaa valuuttaa.
  – Oli mukava huomata, että työhaastattelussa äitiys ei vaikuttanut työn saantiin. Kun palasin töihin, pelkäsin, että olen unohtanut kaiken vauva-arjen myötä. Työt muistuivat onneksi tehdessä mieleen, Katariina kertoo.

  Äitiys tuo myös työhön mukanaan oman lisänsä. Paineensietokyky on kasvanut, ja organisointikykyä on kertynyt roppakaupalla. Myös usko omiin kykyihin on kasvanut.
  – Nyt tietää, että oman jaksamisen rajat menevät paljon kauempana kuin mitä on luullut. Töissäkin luottaa omaan jaksamiseensa eri tavalla, Marja kertoo.

  Vahanen-yhtiöt on rakentamisen ja kiinteistönhallinnan monialainen asiantuntijapalvelutalo, joka panostaa erityisesti kestävän kehityksen mukaiseen uudis- ja korjausrakentamiseen. Vahasella työskentelee noin 400 eri alojen asiantuntijaa ja toimipisteitä on Suomen lisäksi Venäjällä, Virossa ja Romaniassa.

  Lue lisää Vahasesta osoitteessa www.vahanen.com.

  Share: