13.9.2010

    Kansainvälisyys löytyi harjoitteluohjelman kautta

    Outokumpulainen Tiina Alahäivälä työskentelee nyt teknisissä tehtävissä kansainvälisessä metallialan yrityksessä

    Asiakastapaamisia kotimaassa ja ulkomailla, vastuuta ja kehittymismahdollisuuksia sopivassa suhteessa sekä hyvä työilmapiiri rakentavat Outokummusta Tiina Alahäivälälle innostavan työpaikan. Stainless Pro –ohjelman jälkeen auennut paikka asiakaspalveluinsinöörinä on tarjonnut Tiinalle näköalapaikan kansainvälisiin teknisiin tehtäviin.
    – Sanoisin tätä innostavaksi työpaikaksi, hän kertoo.
    Outokumpu oli tullut Tiinalle tutuksi kesätöistä opiskelujen aikana. Kun hän huomasi Stainless Pro –ohjelman, palaset loksahtivat kohdilleen.
    – Haaveilin jo HKKK:n BBA-tutkinnon aikaan kansainvälisistä tehtävistä ja monipuolisesta työstä teollisuudessa. Harjoitteluohjelman aikana työskenneltiin eri Outokummun toimipisteissä. Ohjelman aikana perehdyin talon liiketoimintaan monipuolisesti, hän kiittelee.
    Tekniikka oli aina ollut Tiinan suunnitelmissa elämää varten. Lukiossa hänellä oli kaksi vaihtoehtoa: tekniikka tai kaupan ala. Kaupan ala voitti, mutta vain BBA-tutkintoon asti. Hän opiskeli lopulta diplomi-insinööriksi Oulun yliopiston konetekniikan koulutusohjelmassa tuotantotekniikkaa ja materiaalitekniikkaa lukien. Nainen oli konepuolella harvinaisuus.
    – Sisäänotetuista yli 90 prosenttia oli miehiä. Konetekniikka ja metalli ovat varmaan miehekkäintä, mitä nainen voi teknisellä puolella opiskella, Tiina nauraa.
    Nykyisessä tiimissään Outokummulla hän työskentelee yhdessä kuuden miehen kanssa. Sukupuoli ei ole kuitenkaan määräävä tekijä, vaan kaikki tekevät työtä omalla persoonallaan. Talossa osataan Tiinan mukaan arvostaa työntekijöitä.
    – Täällä on eri kanavia, joiden kautta voi vaikuttaa työhönsä. Omaa työtään voi kehittää, ja ilmapiiri on avoin keskustelulle, hän kertoo.
    Nykyinen työpaikka aukesi Tiinalle, kun edellinen asiakaspalveluinsinööri jäi eläkkeelle. Tulevaisuudessa suunta näyttää samalta, sillä suurten ikäluokkien siirtyessä eläkkeelle Outokummulla vapautuu runsaasti erilaisia mahdollisuuksia.
    – Naisen ei kannata pelästyä metallialaa, sillä täälläkin puhaltavat uudet tuulet. Meillä panostetaan tehtäväkiertoon ja koulutukseen. Outokummun koko on suuri, jos mieli muuttuu, avautuu tätä kautta uusia vaihtoehtoja, hän suosittelee.

    .

    Share: