29.2.2016

  Findwork.fi tarjoaa uuden tavan löytää töitä

  Kuvakaappaus Findwork-sivustosta

  Nettipalvelu tuo yhteen opiskelijat tai vastavalmistuneet kansainväliset osaajat sekä uudistumishaluiset yritykset.

  Uusi Findwork.fi-palvelu on avattu. Se on tarkoitettu ulkomaalaisille opiskelijoille tai vastavalmistuneille. TEK-verkkolehti kirjoittaa kyselystä, joka paljastaa karun tilanteen: suomalaisista tekniikan alan vastavalmistuneista kaksi kolmasosaa on työsuhteessa, mutta ei-suomalaisista vain joka neljäs.

  Lähdön tavallisin syy on se, ettei Suomesta löydy työpaikkaa.

  Yritykset ja osaajat yhteen

  Opiskelija voi rekisteröityä palveluun maksutta. Yritys taas voi ilmoittaa sivustolla vakituisen tai pysyvän työpaikan, opinnäytetyöhön liittyvän projektin tai esimerkiksi joukkoistamishankkeen.

  Palvelu helpottaa rekrytointia, koska tähän asti yrityksen on täytynyt olla yhteydessä eri yliopistoihin ja korkeakouluihin löytääkseen haluamansa osaajan.

  Suomessa suorittaa korkeakoulututkintonsa vuosittain yli 3 000 ulkomaalaista opiskelijaa. Parhaassa tapauksessa he työllistyvät Suomeen ja avaavat yrityksille uusia markkinoita kotimaansa kontakteilla, maatuntemuksella ja verkostoilla tai helpottavat ulkomaisten investointien päätymistä Suomeen.

  Hankkeen taustalla ovat Elinkeinoelämän keskusliitto EK, Sitra, Amcham Finland, Team Finland ja Finpro. TEK on hankkeen yhteistyökumppani.

  Lähde: TEK-lehti

  Share: