21.11.2015

    VTT-lähtöinen Flexbright sai venäläisrahoittajan

    VTT-lähtöinen Flexbright Oy ja venäläinen NNCRM ovat sopineet yhteistyöstä Flexbrightin ledikalvohankkeen edistämiseksi.

    Flexbright Oy kaupallistaa ledivalokalvoja, joissa käytetty valaisuteknologia on kehitetty tiiviissä yhteistyössä VTT:n ja PrintoCentin kanssa. Kalvoihin voidaan liittää sensoreita ja niitä voidaan ohjata langattomasti. Ledikalvot sopivat muun muassa sisätilojen valaistukseen ja niitä voidaan upottaa esimerkiksi seiniin ja huonekaluihin sekä sisä- ja ulkomainoksiin. Valaisuympäristöä voidaan ohjata osana rakennusautomaatiota.

    Teknologia perustuu rullalta rullalle –massatuotantoon, voimakkaaseen valotehoon, esineiden internet –ominaisuuksiin, matalaan energian kulutukseen ja ultraohueen, joustavaan rakenteeseen, jonka paksuus on alle millimetrin. Taipuisa valaisukalvo kestää hyvin lämpöä ja kosteutta. Valaisurakenteita keventämällä säästetään myös raaka-aineita.

    Flexbright Oy on herättänyt kansainvälistä mielenkiintoa erityisesti Venäjällä, mistä pääomasijoitusyhtiö NNCRM on nyt allekirjoittanut sopimuksen yhtiön kanssa. NNCRM (Nanotechnologies and Nanomaterials Centre of Republic of Mordovia) on osa Venäjän valtion pääomasijoitusyhtiö Rusnanon Infrastruktuuri- ja koulutusrahastoa FIEP Rusnanoa (Fund for Infrastructure and Educational Programs).

    Flexbright hakee parhaillaan yhteistyökumppaneita soveltamaan ledikalvoteknologiaa.

    .

    Share: