14.5.2014

  Aurinkovoiman haasteet kiehtovat

  Teen diplomityötäni Solar Business Development -tiimille, joka kehittää yhtiön aurinkovoimaliiketoimintaa. Fortumissa minuun vetosivat vakaan työnantajan ja uuden alan yhdistelmä sekä kansainväliset mahdollisuudet. On ollut mahtavaa kuulua ennakkoluulottomaan, kannustavaan ja aikaansaavaan kuuden hengen Solar-tiimiin.

  Ennen diplomityötä tein aurinkovoima-alan seuranta- ja raportointitehtäviä. Parin vuoden aikana olen saanut olla mukana monessa projektissa ja päässyt toimimaan yhdessä monenlaisten osaajien ja persoonien kanssa yli tiimi- ja divisioonarajojen.
  Lukiossa luonnontieteelliset aineet olivat vahvuuteni, ja hakeuduin alun perin Aalto-yliopistoon opiskelemaan teknillistä fysiikkaa. Jo muutamassa viikossa totesin, että se ei ole oma juttuni, ja vaihdoin lennosta energiatekniikkaan. Vihreät arvot kumpuavat kotoa Lahden maaseudulta. Meillä kierrätettiin ja kompostoitiin ahkerasti.

  Opinnot ovat antaneet hyvän pohjan, mutta työssäni olen perehtynyt uuteen teknologiaan, aurinkovoimaan. Fortumilla puhutaan aurinkotaloudesta, jonka uskotaan mahdollistavan kestävän kasvun. Osa haasteista on jo ratkaistu, mutta yhteiskunnan tasolla riittää ratkottavaa. Olemme onnekkaita, että tätä pohditaan suomalaisyrityksessä. Itse haastan mielelläni vakiintuneita toimintatapoja, joten on antoisaa olla mukana tässä työssä.

  Lähden kesäksi viimeistelemään tutkintoni Stanfordin yliopistoon aurinkovoiman, vihreän teknologian ja yrittäjyyden opinnoilla. Vaihdon jälkeen toiveissa on jatkaa joustavasti Fortumilla. Olisi upeaa jatkossakin työskennellä vihreän teknologian parissa, ja yrittäjähenkisenä minua kiinnostavat siihen liittyvät startup-henkiset hankkeet.

  Teksti: Pia Salo // Kuva: Vesa Laitinen.

  Share: