24.4.2013

  Vaadin – avoimen lähdekoodin kansainvälinen menestystarina

  Vaadin: Kim LeppanenOpiskeluaikana internet tekniikkana kiinnosti, mutta halusin tehdä business-sovelluksia. Vaadinissa nämä kaksi maailmaa yhdistyvät, kertoo projektipäällikkö Kim Leppänen.

  Kim Leppänen, 29, projektipäällikkö

  Vaadinin päämajalla Turussa on juuri päättynyt yhteinen maanantaipalaveri, jossa käydään läpi, miten menee ja mitä on suunnitelmissa. Hyvästä yhteishengestä ja avoimuudesta kertoo sekin, että yritys pääsi Great Place to Work 2013 -listalle.

  Vaadinissa halutaan pitää byrokratia minimissä. Turun päämajalla työskentelee 59 osaajaa – lähes kaikki koodaritaustaisia. Tekninen ymmärrys helpottaa keskinäistä viestintää.

  Myös Projektipäällikkö Kim Leppänen aloitti 5 vuotta sitten koodarina, mutta kaipasi muutaman vuoden kuluttua lisää haasteita. Leppäsen työnkuva on monipuolinen: hän toimii tiiminvetäjänä ja ylläpitää projekteja. Lisäksi hän vetää ja kehittää koulutuksia ja on osallistunut laatujärjestelmän kehittämiseen.

  – Projektipäällikön on pidettävä pallot hallussa. Koodarina haasteet tulevat tekniseltä puolelta.

  – IT-ala on aina kiinnostanut. Koodailin yläasteikäisestä asti. Åbo Akademin diplomi-insinööriopintojen loppuvaiheen projektikurssilla tiimimme teki mobiilipeliyritykselle facebook-peliä. Kurssin lopuksi esittelimme projektin ICT showroomissa ja voitimme koko kilpailun. Tuomaristossa istunut Vaadinin (tuolloin IT Mill) Joonas Lehtinen pyysi työhaastatteluun, sillä firma etsi Java-osaajia.

  – Opiskeluaikana internet tekniikkana kiinnosti, mutta halusin tehdä business-sovelluksia. Vaadinissa nämä kaksi maailmaa yhdistyvät.

  Vaadin tarjoaa mahdollisuuden päästä mukaan avoimen lähdekoodin kansainväliseen menestystarinaan. Tätä kautta yritys on varsin uniikki työnantaja Suomessa. Vaadin-tekniikan käyttäjiä maailmalla on nyt yli 100 000. Viime vuonna yritys avasi toimiston myös Piilaaksoon.

  – Joukkoomme haetaan lisää loistavia koodareita, joilla on jo vuosi–pari työkokemusta.

  Vaadin Ltd is the company behind popular Vaadin Framework – an open source software development tool for building high quality web user interfaces for business software. The technology is used daily by thousands of professional software developers in more than 150 countries. The company sells add-on tools, support and services for accelerating the software projects based on Vaadin technology.

  vaadin.com

  Teksti: Pia Salo
  Kuva: Johanna Kannasmaa.

  Share: