Konecranes: Tilaa omannäköiselle urapolulle
Kansainvälisessä ja kehittyvässä Konecranes-konsernissa on tilaa niin asiantuntijoille kuin esimiesurasta kiinnostuneille, pohtii Heikki Lappalainen.
Heikki Lappalainen, 34, johtaja
Ystäväni vinkin johdattamana tulin yritykseen tekemään diplomityötäni vuonna 2003. Yllätyin siitä, miten kansainvälinen yritys on, ja mitä materiaalinkäsittely vaatii teknologiamielessä.
Diplomityön rinnalla aloitin automaatiosuunnittelijan työssä. Konecranes-urani ensimmäiset vuodet menivätkin teknisissä rooleissa, kuten kehitysinsinöörinä. Niistä siirryin projektipäälliköksi ja myynnin pariin. Nykyään johdan teollisuussegmenttiä, ja tehtäväni liittyvät myyntiin ja segmentin liiketoiminnan kehittämiseen.
Viihdyn kansainvälisessä organisaatiossa. Minua kiinnostavat bisnesmahdollisuudet, joita on valtavasti varsinkin kehittyvillä markkinoilla. Kansainvälinen liiketoiminta haastaa joka päivä, sillä ihmiset ja kulttuurit ovat erilaisia. Siitä saa hyvää virtaa työpäivään.
Tässä yrityksessä voi tehdä asiantuntijauran tuotekehityksessä ja myöhemmin edetä esimiestehtäviin halutessaan. En haluaisi käyttää vain taivas on rajana -sanontaa, mutta näinhän se taitaa olla kansainvälisessä yrityksessä, jolla on oma tuotekehitys.
Arvostan erityisesti sitä, että Konecranes-työntekijöille annetaan vastuuta. Myös tuotteemme ovat diplomi-insinöörille mielenkiintoisia. Täällä kehitetään todella mielenkiintoisia asioita esimerkiksi nostureiden kunnon etävalvonnan ja älykkäiden antureiden parissa.
Konecranes on yksi maailman johtavista nostolaitevalmistajista, ja sen asiakkaita ovat muun muassa koneenrakennus- ja prosessiteollisuus, telakat, satamat ja terminaalit. Yritys toimittaa asiakkailleen toimintaa tehostavia nostoratkaisuja ja huoltopalveluita kaikille nosturimerkeille ja työstökoneille. Vuonna 2012 Konecranes-konsernin liikevaihto oli yhteensä 2 170 miljoonaa euroa. Yrityksellä on 12 100 työntekijää ja 626 huoltopistettä 48 maassa. Konecranes Oyj:n osake on noteerattu NASDAQ OMX Helsingissä (osakkeen tunnus: KCR1V).
Teksti: Päivi Piispa
Kuva: Teemu Granström.