24.4.2013

  Pohjois-Suomeen uusia rakennusalan diplomi-insinöörejä

  Oulussa käynnistyy ensi kesäkuussa rakennustekniikan DI-tutkintoon tähtäävä erilliskoulutus. Koulutus toteutetaan Tampereen teknillisen yliopiston (TTY) ja Oulun yliopiston yhteistyönä. Tavoitteena on, että ensimmäiset 30 rakennustekniikan diplomi-insinööriä valmistuvat rakennusalan palvelukseen vuonna 2015. Koulutuksen pääaineena on liikenne- ja kuljetusjärjestelmät ja sivuaineena väylärakentaminen.

  Pohjois-Suomessa rakennustekniikan ammattilaisten tarve on lähivuosina noin 40 henkilöä vuosittain. Oulun yliopiston rakennustekniikan koulutuksen lopettamisen jälkeen vuonna 2001, alueen rakennusalan yritykset ovat kokeneet kasvavia rekrytointivaikeuksia. Etelä-Suomessa koulutetut alan opiskelijat ovat jääneet pääsääntöisesti koulutuspaikkakunnille.

  Nyt käynnistyvällä koulutuksella pystytään vastaamaan laajasti Pohjois-Suomen rakentamisosaamisen tarpeisiin, aina liikenne- ja väylärakentamisesta talo- ja kaivosrakentamiseen saakka.

  Kaksivuotiseen erilliskoulutukseen haetaan ammattikorkeakoulussa rakennustekniikan alan tai lähialan tutkinnon suorittaneita insinöörejä sekä muiden alojen DI-tutkinnon suorittaneita henkilöitä. Haku alkaa 15.4.2013 ja päättyy 3.5.2013.

  http://www.tut.fi/raksaoulu.

  Share: