24.4.2013

  Nitor Creations: Timanttista tasoa

  Ville Saalo viihtyy Nitor Creationsilla, jossa koko porukan osaaminen on huippuluokkaa. Se motivoi kehittämään omia taitoja yhä pidemmälle.

  Ville Saalo, 27,  software engineer 

  Tietotekniikka oli Nitor Creationsin software engineer Ville Saalolle luonnollinen alavalinta. Kun lapsuuden kuvitelmat poliisin tai palomiehen ammatista olivat haihtuneet, tietotekniikka tuli ja jäi.

  – Kuulemma olen hajottanut ensimmäisen näppäimistöni jo yksivuotiaana. Siitä se sitten lähti eikä paluuta ollut. Isä työskenteli alalla ja pääsin kokeilemaan kaikenlaista tietokoneilla. Ohjelmoinnin opettelun taisin aloittaa ala-asteella, Saalo kertoo.

  Saalo lähti opiskelemaan tietotekniikkaa Aalto-yliopistoon, silloiselle TKK:lle, ja teki opiskelun ohella töitä pienessä ohjelmistofirmassa. Hän kaipasi kuitenkin haastavampaa työtä, jossa saa kehittyä, ja bongasi Nitorin työpaikkailmoituksen. Hakemusta seuraavana aamuna Saalo oli jo kutsuttu työhaastatteluun.

  – Olen nyt työskennellyt Nitorilla joulukuun alusta ja viihdyn erinomaisesti.

  Saalo työskentelee Nitorin asiakkaan tiloissa ja tekee nitorilaisten tiimissä Java-ohjelmointia. Hän kehuu työkavereitaan vuolaasti.

  – Taso on timanttinen: kaikki osaavat hommansa. Tällaisessa ympäristössä on mukava tehdä töitä, koska se inspiroi kehittymään samalle tasolle. Meidän nuorempienkin tyyppien näkemyksiä arvostetaan ja ideoita kuunnellaan. Kokeneempia kavereita pääsee jeesaamaan eivätkä he ota sitä rasitteena.

  Nitor pitää yllä hyvää henkeä myös huolehtimalla työntekijöistään hyvin. Työskentelyolosuhteet ovat kunnossa, ja firma kannustaan työntekijöitä urheiluun. Toimiston maastopyöriä ja cyclocrossareita voi lainata, ja yhteisillä reissuillakin muun muassa Himokselle liikutaan.

  – Pitää motivaatiota yllä, kun huomaa, että Nitoria kiinnostaa huolehtia henkilöstöstään, Saalo sanoo.

  Logo: Nitor CreationsNitor Creations on suomalainen ohjelmistoyritys, joka kehittää vaativia sähköisen asioinnin ratkaisuja asiakkaidemme liiketoiminnan tueksi. 

  Ydinosaamistamme ovat ohjelmistojen arkkitehtuurisuunnittelu ja ketterien kehitysmenetelmien soveltaminen pragmaattisesti – huomioiden asiakasorganisaation toimintatavat ja tarpeet.

  Työskentelemme joustavassa ja matalassa organisaatiossa, jossa asenne ja osaaminen ovat etusijalla ja jossa henkilöstöä kannustetaan henkilökohtaiseen kasvuun.

  www.nitorcreations.com

  Teksti: Päivi Piispa
  Kuva: Teemu Granström.

  Share: