24.4.2013

  Kehittymistä tuetaan Skanskassa läpi työpolun

  Skanskassa huolehditaan osaamisen kehittymisestä ja jokaisen yksilöllisiä vahvuuksia arvostetaan, sanovat Mikko Lehto ja Lehdon mentori Tiina Koppinen.

  Mikko Lehto, 29, kehityspäällikkö

  Mikko Lehdon polku Skanskaan avautui Skanska Oppiva -harjoitteluohjelman myötä 2005. Lehto aloitti työmaalla haalariharjoittelussa ja pääsi amk-opintojen ohessa avustaviin työnjohdon tehtäviin. Hän jatkokouluttautui Lappeenrannan teknillisessä yliopistossa, ja diplomityön valmistuttua tie vei Skanskan kansainväliseen tietomallintamisen osaamiskeskukseen. 1,5 vuotta sitten Lehto aloitti Talotekniikkayksikön kehityspäällikkönä. Hän vastaa yksikön operatiivisesta kehittämisestä ja työturvallisuudesta.

  – Ympyrä tavallaan sulkeutuu, sillä olen palannut talotekniikkayksikköön, jossa aloitin haalariharjoittelussa, Lehto naurahtaa.

  – Arvostan sitä, että sain uusia haasteita jatkokoulutuksen jälkeen.

  Lehto on valittu maailmanlaajuiseen Skanska Stretch -ohjelmaan, joka on tarkoitettu työuransa alussa oleville lupaaville nuorille osaajille.

  Ohjelmassa Lehdon mentorina toimii liiketoiminnan kehitysjohtaja Tiina Koppinen, joka aloitti Skanskalla 2008. Koppinen aloitti pohjoismaisesta asuntorakentamisen kehityksestä ja siirtyi kansainväliseen tietomallintamisen kehittämiseen, ja tätä kautta Suomen perustoiminnan kehittämiseen. Nyt hän haluaa tuoda näitä oppeja liiketoimintaan käytännössä.

  – Uusissa haasteissa nollasta aloittaminen palkitsee ja kehittää omaa osaamispohjaa, Koppinen kertoo.

  – Skanskassa on selkeät pelisäännöt. On hienoa työskennellä yhtiössä, jonka arvomaailma on itsellekin tärkeä, Koppinen painottaa.

  Seuraavaksi Lehto rientää seminaariin luennoimaan talotekniikan tietomallien hyödyntämisestä tuotannossa.

  – Nautin siitä, että saan olla monessa mukana. Skanskassa työskentely on sekä hauskaa että haastavaa, Lehto kehuu.

  SkanskaSkanska on yksi maailman johtavista rakennus- ja projektikehityspalveluita tarjoavista yrityksistä. Skanskan toiminta Suomessa kattaa rakentamispalvelut, asuntojen ja toimitilojen projektikehityksen sekä julkisen sektorin elinkaarihankkeet. Skanskan palveluksessa on noin 57 000 henkilöä valituilla kotimarkkina-
  alueilla Euroopassa, Yhdysvalloissa ja Latinalaisessa Amerikassa. Skanska-konsernin emoyhtiö on listattu Tukholman pörssiin, ja sen liikevaihto vuonna 2012 oli yli 15 miljardia euroa.  Skanskan Suomen ja Viron liiketoimintojen yhteenlaskettu liikevaihto vuonna 2012 oli noin 1 miljardi euroa ja henkilöstön määrä noin 2 460.

  www.skanska.fi

  Teksti: Pia Salo
  Kuva: Teemu Granström.

  Share: