24.4.2013

    Älypuhelinsovellus ehkäisee stressiä, unettomuutta ja ahdistusta

    VTT ja Jyväskylän yliopisto ovat kehittäneet älypuhelimissa toimivan Oiva-harjoitusohjelman lievittämään stressiä ja parantamaan elämänlaatua. Tietoisuustaitoja ja henkistä hyvinvointia parantava ohjelma on helppo ottaa käyttöön arjen kiireissä. Ohjelman hyötyjä on tutkittu työikäisten stressaantuneiden henkilöiden keskuudessa ja tulokset ovat olleet hyvin myönteisiä.

    Oivan harjoitukset tähtäävät henkisen hyvinvoinnin taitojen parantamiseen, joten ne soveltuvat moniin tarpeisiin, kuten stressiin, lieviin masennus- tai ahdistusoireisiin, uniongelmiin ja liikunta- tai syömistottumusten muuttamiseen. Ohjelma tarjoaa käyttäjälleen neljä harjoituskokonaisuutta, joilla opitaan tietoisuustaitoja, ajatusten hyväksyntää, omien arvojen tunnistamista sekä kehontuntemukseen ja rentoutumiseen liittyviä taitoja. Harjoitukset voi joko lukea tai kuunnella.

    Suurin osa Oivan harjoituksista kestää vain 2–3 minuuttia ja ne ovat siksi helposti tehtävissä myös arjen kiireissä. Tavoitteena on, että Oiva-ohjelma saadaan yleiseen käyttöön vuoden 2013 aikana..

    Share: