30.10.2012

  Pohjoisirlantilainen vieraanvaraisuus yllätti

  Matias Kontturi toinen vasemmalta

  Matias Kontturi toinen vasemmaltaLähettäjä: Matias Kontturi
  Opiskelee: Signaalinkäsittelyä tietoliikennetekniikan tutkinto-ohjelmassa Aalto-yliopistossa
  Työharjoittelupaikka: Sähkö-, tietoliikenne- ja tietotekniikan tutkimuslaitos, Queen’s University, Belfast, Pohjois-Irlanti

  Millaiseen työharjoittelupaikkaan päädyit IAESTE-ohjelman kautta?

  Työskentelin kesäkuun alusta elokuun loppuun Queen’s University Belfastin ECIT-instituutissa, joka on sähkö-, tietoliikenne- ja tietotekniikan tutkimuslaitos. Suurimman osan harjoittelusta tein opetusmateriaalia, muun muassa luentokalvoja ja demonstraatioita. Osallistuin myös tutkimukseen waveleteista ja niiden käytöstä kuvankäsittelyssä. Loppukesästä tutkin spektrin aistintaa kognitiivisessa radiossa.

  Miksi halusit lähteä työharjoitteluun ulkomaille?

  Halusin saada työkokemusta ulkomailta ja nähdä hieman maailmaa. Lisäksi ystäväni oli ollut IAESTE-ohjelman kautta Sloveniassa ja kehui kokemusta kovasti.

  Miten viihdyit Pohjois-Irlannissa?

  Todella hyvin! Belfastissa oli parhaimmillaan yli parikymmentä IAESTE-harjoittelijaa eri puolilta maailmaa, ja me kaikki asuimme samassa yliopiston asuntolarakennuksessa, joten kesän aikana tuli tutustuttua moniin erilaisiin ihmisiin. Lisäksi porukkaan kuului toistakymmentä paikallista opiskelijaa, jotka auttoivat meitä käytännön asioissa ja tutustuttivat meitä pohjoisirlantilaiseen kulttuuriin. Useina viikonloppuina teimme matkoja pitkin saarta, mm. Dubliniin, Galwayhin ja pohjoisrannikolle.

  Yllättikö mikään?

  Pohjoisirlantilainen vieraanvaraisuus yllätti positiivisesti: meille järjestettiin paljon vapaa-ajan ohjelmaa, olohuoneeseemme tuotiin Nintendo ja meille jopa pidettiin vastaanottotilaisuus parlamenttitalossa.

  Miksi muidenkin tekniikan opiskelijoiden kannattaisi lähteä IAESTE-vaihtoon?

  IAESTE-harjoittelun kautta saa työkokemusta ulkomailta ja uusia ystäviä eri puolilta maailmaa sekä tutustuu uuteen kulttuuriin!

  IAESTE-harjoittelu

  • Tarkoitettu pääasiassa teknisten alojen korkeakouluopiskelijoille.

  • Haettavana noin 90 paikkaa 40 maassa.

  • Haku vuosittain helmi-maaliskuussa.

  • Harjoittelujaksot pääosin kesäaikana, kesto noin kolme kuukautta.

   


  .

  Share: