30.10.2012

    Marcus Wallenberg -palkinto Metso Paperin kehityspäällikölle

    Metso Paperin kehityspäällikkö Mika Viljanmaa vastaanotti vuoden 2012 Marcus Wallenberg -palkinnon Tukholmassa järjestetyssä juhlatilaisuudessa maanantaina 1.10.2012. Kahden miljoonan kruunun suuruisen palkinnon ojensi Ruotsin kuningas Kaarle XVI Kustaa.

    Palkinto myönnettiin tunnustuksena uraauurtavasta metallihihnakalanteroinnin kehittämistyöstä, joka mahdollistaa aiempaa paremman paperin painopinnan laadun pienemmällä kuitumateriaalin käytöllä ja paremmalla tuotantotehokkuudella. Keksintö myös luo mahdollisuuksia paperikoneen muita rakenneryhmiä koskeville sovelluksille ja siitä voi kehittyä kattava teknologia-alusta, jonka odotetaan huomattavasti kohentavan paperin- ja kartonginvalmistuksen tuotantotehokkuutta, kilpailukykyä ja ympäristöystävällisyyttä.

    Vuonna 1980 perustettu palkinto myönnetään vuosittain yhdelle tutkijalle tai suppealle tutkijaryhmälle, joka on tehnyt merkittävän tieteellisen läpimurron. Palkintolautakunnan ja säätiön hallituksen näkemyksen mukaan palkitulla läpimurrolla on huomattava vaikutus metsäteollisuuteen..

    Share: