30.10.2012

  Tieto on kansainvälinen

  Tieto: Katja-Meri KarhuKatja-Mari Karhu, 30, SAP projektipäällikkö: ”Pidän projektityöstä, koska silloin tiedän, että työtehtäväni muuttuvat ajan myötä ja haasteet vaihtuvat projektien mukana.”  

  Olen opiskellut tuotantotaloutta Lappeenrannan teknillisessä yliopistossa. Kiinnostuin alasta vähän puolivahingossa. Menimme lukion loppuvaiheessa koulutusmessuille ja siellä oli tuotantotalous esillä. Kiinnostuin ja hain opiskelemaan.

  Opiskelin sivuaineena energiatekniikkaa, joka oli mukavaa ja oli hyödyllistä saada näkemystä tuotantoprosesseista talouden takana. Yliopiston jälkeen pääsin töihin tietojärjestelmäprojektiin metalliteollisuusyritykseen, josta siirryin myöhemmin Tiedolle vuonna 2006. Aluksi toimin liiketoimintakonsulttina toiminnanohjauksen parissa. Työssä sai työskennellä useiden eri toimialoilla toimivien asiakkaiden kanssa. Tänä vuonna vaihdoin konsultin roolin projektipäällikön työhön toiselle osastolle, jossa toimin edelleen toiminnanohjausprojektien parissa.

  Pidän projektityöstä, koska silloin tiedän, että työtehtäväni muuttuvat ajan myötä ja haasteet vaihtuvat projektien mukana. Samalla opin itse paljon eri toimialoista ja asiakasympäristöistä. Tällä hetkellä koen haasteena esimerkiksi uuden järjestelmän terminologian opettelun. Omalle kehitykselle joutuu asettamaan kovat vaatimukset, jotta voi tuottaa asiakkaalle lisäarvoa eli vastinetta rahalle. Tällä hetkellä vastuullani asiakkaan järjestelmähankkeessa on datamigraation suunnittelu ja seuranta. Siirrämme useita tietojoukkoja asiakkaan vanhasta järjestelmästä uuteen.

  Tieto on iso ja kansainvälinen yritys, mikä on hienoa, koska haluan kansainvälistä kokemusta. Uudessa toimessani olenkin päässyt matkustamaan Saksaan asiakkaan luo ja työskentelemään tiimissä myös Tiedon ulkomaalaisten kollegoiden kanssa.

  Logo: TietoTieto on Pohjois-Euroopan johtava tietotekniikka- ja tuotekehityspalveluyhtiö. Pitkälle erikoistuneiden tietotekniikkaratkaisujemme ja -palvelujemme sekä vahvan teknologia-alustamme ansiosta voimme tarjota merkittäviä liiketoimintahyötyjä niin paikallisille kuin kansainvälisesti toimiville asiakkaillemme. Olemme luotettu kumppani liiketoiminnan muutoksessa ja riittävän lähellä asiakkaitamme ymmärtääksemme näiden yksilölliset tarpeet. Palveluksessamme on noin 18 000 tietotekniikan asiantuntijaa, ja yhteisenä tavoitteenamme on olla johtava palveluintegraattori, joka luo parhaita palvelukokemuksia tietotekniikan alueella.

  www.tieto.fi

  Teksti: Helena Hyvönen
  Kuva: Johanna Kannasmaa.

  Share: