30.10.2012

  Asenne ratkaisee Nitorilla

  Nitor: Markku RontuMarkku Rontu, 33,  Senior Software Architect: ”Hyvä ei voi olla ilman innostusta ja kiinnostusta, jotka ajavat kehittämään taitoja.”  

  Joskus kahdeksankymmentäluvulla isoäitini kuuli radio-ohjelmasta, että tietokoneista on tulossa iso juttu, ja osti minulle Commodore 64:n. Siitä se sitten lähti: koneen mukana tuli ohjekirja, jossa opetettiin ohjelmointiakin. Harrastuksena tietotekniikka on pysynyt siitä lähtien. Nyt olen innostunut Clojure-ohjelmointikielestä ja muiden koutsaamisesta.

  Aika monella meistä nitorilaisista on samankaltainen historia. Se näkyy hyvässä yhteishengessä. Kaikki ovat kiinnostuneita tekemisestä ja ovat päteviä tyyppejä. Monella on pitkä kokemus alalta, mutta tärkeintä on oikea asenne. Hyvä ei voi olla ilman innostusta ja kiinnostusta, jotka ajavat kehittämään taitoja.

  Toimistollamme on päivisin hiljaista, sillä suurin osa meistä tekee työnsä asiakkaan tiloissa. Itse toimin asiakkaalla scrummasterina, konseptoinnissa, suunnittelussa, toteuttamisessa ja ylläpidossa. Toinen puoli työstäni on Nitorin sisäisiä töitä, joissa vastaan oppimisesta ja nitorilaisisten taitojen kehittämisestä. Vien eteenpäin sitä, minkä koen tärkeäksi.

  Iltaisin toimistolla on enemmän meininkiä. Porukka kokoontuu harrastamaan ohjelmointia, elokuvia, pelejä, musiikkia ja urheilua. Teemme yhdessä myös reissuja, esimerkiksi lainelautailemaan tai Sveitsiin maastopyöräilemään.

  Tällä alalla ei ole koskaan valmis. Teknologiat vaihtuvat, liiketoiminta elää, projekteja alkaa ja loppuu. Nitorilla pyritään tekemään asiakkaalle pitkäikäisiä ratkaisuja ja olemaan hyvä kumppani. Meillä tehdään oikeasti hyvää työtä ja kannetaan vastuuta omasta tekemisestä.

  Logo: Nitor CreationsNitor Creations on suomalainen ohjelmistoyritys, joka kehittää vaativia sähköisen asioinnin ratkaisuja asiakkaidemme liiketoiminnan tueksi. 

  Ydinosaamistamme ovat ohjelmistojen arkkitehtuurisuunnittelu ja ketterien kehitysmenetelmien soveltaminen pragmaattisesti – huomioiden asiakasorganisaation toimintatavat ja tarpeet.

  Työskentelemme joustavassa ja matalassa organisaatiossa, jossa asenne ja osaaminen ovat etusijalla ja jossa henkilöstöä kannustetaan henkilökohtaiseen kasvuun.

  www.nitorcreations.com

  Teksti: Päivi Piispa
  Kuva: Johanna Kannasmaa.

  Share: