7.2.2012

    Skanska on globaalisti lokaali

    Markus PölläSkanskassa toimitaan globaalisti, mutta ollaan paikallisesti läsnä. Yritys toimii tarkkojen eettisten sääntöjen mukaisesti, jotka ovat kaikkialla maailmassa samat. Toisaalta se antaa työntekijöilleen joustavuutta ja mahdollisuuden oppia ja kehittyä, kertoo projektipäällikkö Markus Pöllä.

    Markus Pöllä, 36, projektipäällikkö:  ”Harvoilla yrityksillä on näin laaja kansainvälinen osaamisverkosto.”

    Miten päädyit nykyiseen työhösi Skanskalle?

    Opiskelin vielä Oulun yliopistossa rakennustaloutta ja kiinteistöjohtamista, kun sain kuulla Skanskan silloisen tytäryhtiön Oy Kraftor Ab:n etsivän uutta työntekijää. Hain ja sain työn. Loput opinnot viimeistelin työn ohessa.

    Myöhemmin olen siirtynyt Skanskalla työstä toiseen. Meillä on hyvät mahdollisuudet liikkua yrityksen sisällä ja kokeilla eri töitä. Niin oppii katsomaan asioita eri kantilta. Se on hyvin kehittävää ja opettaa koko ajan uutta.

    Mitä teet juuri nyt?

    Tällä hetkellä olen projektipäällikkönä suuressa kauppakeskushankkeessa. Työhöni kuuluu mm. kokonaisvaltainen projektin eteenpäinvieminen ja organisointi.

    Millaista Skanskalla on olla töissä?

    Monipuolista ja haastavaa. Ei ainakaan yksitoikkoista. Työkaverit ovat motivoituneita ja osaavia ihmisiä, joiden kanssa on mukava toimia.

    Skanskalla on hyvät perusarvot. Teemme asioita selvien periaatteiden mukaan. Esimerkiksi rakennusalaa on parjattu harmaasta taloudesta. Mutta Skanskalla on tarkat eettiset ohjeet, joiden mukaan toimimme.

    Miten kansainvälisyys näkyy Skanskalla?

    Koska toimimme useassa eri maassa, työ antaa mahdollisuuden toimia kansainvälisesti. Jos haluaa, pääsee varmasti matkustelemaan maasta toiseen. Toisaalta videon ja netin ansiosta voi myös välttää tarpeetonta matkustelua. Harvoilla yrityksillä on näin laaja kansainvälinen osaamisverkosto. Toisaalta teemme hyvin paikallista työtä ja olemme paikallisesti läsnä eri projekteissa.

    SkanskaSkanska on yksi maailman vanhimmista, menestyneimmistä ja suurimmista rakennusyhtiöistä. Sen toiminta on jakaantunut neljään alaan, jotka ovat rakentamispalvelut sekä asuntojen, toimitilojen ja infrastruktuurin projektikehitys.

    Skanskan palveluksessa on 52 000 henkilöä, jotka osallistuvat vuosittain noin 12 000 hankkeen toteuttamiseen. Se on globaali yritys, joka toimii Suomen lisäksi valituilla alueilla Euroopassa, Yhdysvalloissa ja Latinalaisessa Amerikassa.

    www.skanska.fi

    Teksti: Merja Forsman
    Kuva: Hanna Poropudas.

    Share: