7.2.2012

    Konkreettisia maailmanparannustöitä

    Paroc: Antti Uusikartano, Joakim Westerlund

    Paroc: Antti Uusikartano, Joakim WesterlundJoakim Westerlund ja Antti Uusikartano työskentelevät Parocilla, jonka tuotteilla vaikutetaan rakennusten ja teollisuuden energiatehokkuuteen ja ilmastonmuutoksen hillitsemiseen.

    Antti Uusikartano, 34, technology improvement specialist: ”Tehtävänkuvani on laajentunut osaamisen karttuessa.”

    Kauanko olet ollut Parocilla?

    Tulin taloon vuoden 2008 toukokuussa mielenkiintoisen tehtävän perässä: tarjolla oli paikka, joka vastasi osaamisaluettani. Parocia en tuntenut silloin kovinkaan hyvin.

    Millaisia työpäiväsi ovat?

    Jokainen on erilainen. Aiemmin työskentelin raaka-aineisiin liittyvissä projekteissa, nyt kehitän prosesseja raaka-aineista pakkaamiseen asti sekä tuotantoteknologiaa.

    Meillä on käynnissä paljon erilaisia kehitysprojekteja esimerkiksi tuotteen laatuun ja sen ominaisuuksiin liittyen tai tuotannon tehostamista. Vastuulleni kuuluu niin kehitysprojektien suunnittelu, toteutus kuin raportointikin.

    Miten kansainvälistä työsi on?

    Vaikka toimistoni on Paraisilla, matkustan noin 6-12 päivää kuukaudessa. Vierailen aika säännöllisesti Liettuassa, Puolassa, Ruotsissa ja Suomen eri paikkakunnilla. Reissut ovat vieneet myös Saksaan, Ranskaan ja Belgiaan, mutta viikonloput saan viettää aina kotona.

    Miten viihdyt työssäsi?

    Erinomaisesti! Parocilla on innostunut ilmapiiri. Kun hommat hoitaa hyvin, saa positiivista palautetta.

    Mikä on mielenkiintoista juuri nyt?

    Rakennusten kokonaisvaltainen suunnittelu. Teemme suunnittelijoiden ja rakentajien kanssa yhteistyötä, koska pelkkä seinien eristäminen ei riitä – myös muiden rakenneratkaisuiden on tuettava energiatehokkuutta.

    Joakim Westerlund, 33, tuotantojohtaja: ”Parocilla on töissä kovan luokan ammattilaisia, muttei tiukkapipoja.”

    Miksi halusit Parocille töihin?

    Kun tulin taloon vuonna 2008, olin jo pitkään miettinyt, millaisessa firmassa haluan työskennellä. Halusin tuotannon ammattilaisena yritykseen, jonka tuotantoprosessin osista tärkeimmät on kehitetty talon sisällä. Se on yllättävän harvinaista.

    Paroc on riittävän iso yritys, jotta siellä on hyviä uramahdollisuuksia ja haasteita. Toisaalta yritys ei ole liian iso, jottei voisi vaikuttaa asioihin. Parocin yrityskulttuuri ja arvot osuivat hyvin yhteen omieni kanssa.

    Mitä työhösi kuuluu?

    Paroc valmistaa eristeratkaisuja. Vastaan yhden tuotealueen, teknisten eristeiden, tuotannosta: siihen kuuluu neljä tehdasta kolmessa eri maassa.

    Minkä koet työssäsi tärkeäksi?

    Nykyään panostetaan paljon energiatehokkuuteen sekä rakennuksissa että teollisuudessa. Pääsemme Parocissa auttamaan yhä useampia vähentämään CO2-päästöjä. On motivoivaa tehdä työtä, joka ihan oikeasti parantaa maailmaa. Sen lisäksi, että tuotteemme vaikuttavat energiatehokkuuteen ja ilmastoasioihin, niillä on vaikutusta myös ihmisten kotien paloturvallisuuteen. Voin olla ylpeä meidän tuotteistamme.

    Minkälainen Paroc on työpaikkana?

    Parasta on avoin viestintä ja tekemisen meininki. Nuorille ihmisille annetaan haasteita ja vastuuta, jos vain näyttää, että pystyy ne hanskaamaan.

    ParocParoc on Euroopan johtavia mineraalivillaeristeiden valmistajia. Tuotteitamme ovat rakennuseristeet, tekniset eristeet, laivaeristeet, rakennuselementit ja akustointituotteet. Työllistämme noin 2000 henkilöä, joista 700 on Suomessa. 

    Pyrimme tarjoamaan työntekijöillemme monipuolisia tehtäviä ja kehittämismahdollisuuksia. Koulutamme henkilöstöämme jatkuvasti, koska uskomme että osaavat ja motivoituneet työntekijät ovat menestyksemme tae.

    Lue lisää: www.paroc.fi

    Teksti: Päivi Piispa
    Kuva: Teemu Granström.

    Share: