24.11.2011

  Pääkirjoitus: Työn iloa

  Täytyy myöntää, että olen hieman hurahtanut it-alaan tätä lehteä tehdessäni.

  Uutta kiintymykseni tietokoneita kohtaan ei sinänsä ole – se syntyi jo 1980-luvulla, jolloin äitini toi työpaikaltaan kotiin ensimmäisen tietokoneen, olisiko se ollut kakskasikutonen tai joku muu numeroyhdistelmä nimeltään. Siitä alkoi näpyttely: kauppaleikkejä varten kirjoitin DOS-pohjaisella, hyvin alkeellisella tekstinkäsittelyohjelmalla listauksen leikkikaupassani myytävistä tuotteista ja hinnoista. Myöhemmin pelasin kaiken maailman urheilu- ja seikkailupelejä, joita äitini työkaveri meille kantoi. Tietokone oli luonnollinen osa vapaa-aikaa, kun sen käyttämiseen kannustettiin kotona.

  Aina tietokoneiden kanssa puuhailu on ollut hauskaa ja helppoa. Vaikka hanskaan useimmat tietotekniikan ongelmat nopeammin ja vähemmillä kirosanoilla kuin vaikkapa diplomi-insinöörimieheni, hetkeäkään en ole miettinyt, olisiko it-alasta minulle ammatiksi.

  Tutkimukset ja muutkin naiset kertovat samaa: it-alan koetaan edelleenkin olevan etäällä ihmisistä. Kuitenkin, kun lukee tämänkin lehden työpaikkaesittelyjä, tuntuu siltä, että it-alan yrityksissä tehdään todella ihmislähtöistä ja joustavaa työtä moderneissa ympäristöissä. Ala alkaa näyttää yhä houkuttelevammalta monien eri alojen ihmisille. Haluaisin, että minullakin olisi sanani sanottavana siihen, millaisia sovelluksia tai ohjelmia käytämme päivittäin. Ajatus uudenlaisista nettipalveluista itää jo.

  Toivon, että tämän it-painotteisen T-Lehden numeron jutuista huokuu se, miten tyytyväisiä it-alan työntekijät ovat työhönsä. On ollut hauskaa haastatella ihmisiä, jotka saavat iloa arkisesta työstään. Tämän ilon toivon leviävän kaikille työ- ja opiskelupaikoille.

   

  Päivi Piispa
  päätoimittaja.

  Share: