5.11.2011

    Solteq: Vastavalmistuneista vahvoiksi ammattilaisiksi

    Katriina Kymäläinen-Mäkelä, 32, SAP tekninen konsultti

    Olen työskennellyt Solteqilla reilut puoli vuotta SAP:n teknisenä konsulttina. Tavoitteenani oli löytää haasteellinen työ ja mukava työympäristö, enkä ole kyllä kertaakaan katunut Solteqiin rekrytoitumista!

    Mielenkiintoiseksi työn tekee se, että vaikka olen opiskellut pääaineenani ohjelmistotuotantoa, ei minulla silti ollut työt aloittaessani minkäänlaista kokemusta SAP-järjestelmästä. Nyt opiskelen sitä kokoajan työn ohessa, tekemällä. Koodaus ei kuitenkaan ole mitään rakettitiedettä; kun yhden ohjelmointikielen osaa, on kynnys jonkin muunkin kielen oppimiseen melko matala. SAP-oppia ei kuitenkaan mistään koulusta saa, joten sen osaajistakin on melko kova pula. Näin takaan myös tulevaisuuden työnäkymiäni. Lisäksi täällä suhtaudutaan positiivisesti vastavalmistuneisiin, jotka kaipaavat työkokemusta. Siinä kuitenkin molemmat tahot hyötyvät!

     ”Nostan työnantajalle hattua siitä, että minut palkattiin tänne myös oppimaan uutta.”

    Solteqilla oppimisen merkitys on ymmärretty mielestäni oikein. Nostankin työnantajalle hattua siitä, että minut palkattiin tänne myös oppimaan uutta. Nykymaailmassa on välttämätöntä opetellakin kokoajan lisää, etenkin ohjelmistoalalla. Se kannattaa nähdä osaamisen ylläpitona. Solteq hakee töihin hyviä tyyppejä, jotka koulutetaan vaadittaviin tehtäviin. Ei siis ihme, että meillä on mukava työyhteisö! Vanhemmilta työntekijöiltäkin saa aina tukea eri tilanteissa. Solteq on muutenkin mukava työpaikka, koska se on kokonaisuudessaan suhteellisen pieni ja fiilis on mukavan kotoisa. Asiakkaista osa on ulkomailla, mutta muutoin olemme hyvinkin kotimainen firma. Itselläni on kaksi pientä lasta, ja tahdon joustavasti yhdistää työn ja vapaa-ajan. Olen tyytyväinen näin, enkä kaipaa pitkiä ulkomaan matkoja tai komennuksia.

    Solteq tarjoaa paljon uramahdollisuuksia ja voin osaltani suositella Solteqia niin kovan tason osaajalle kuin aloittelijallekin.

    Solteq on ohjelmistopalveluyhtiö, joka tarjoaa suunnitelmallisesti kehittyviä toiminnan- ja taloudenohjauksen palveluja kaupan, logistiikan, teollisuuden sekä julkishallinnon toimijoille.  Täydennämme ydintarjoamaamme erikoiskaupan ohjauksen, kunnossapidon ja huoltopalvelujen hallinnan sekä järjestelmien sisältämän masterdatan hallinnan ja laadun parantamisen ratkaisuilla. Maailman johtavien kumppaneiden teknologioilla kehitettyjen ratkaisujemme avulla asiakkaamme ohjaavat liiketoimintaansa entistä tehokkaammin ja parantavat kannattavuuttaan. 

    www.solteq.com

    .

    Share: