19.11.2010

  Tieto – Nuoret saavat tilaa ja mahdollisuuksia

  Maria Hyytiäinen, 28, kertoo, että Tiedossa on yhtiön koosta huolimatta avoin ja joustava työilmapiiri, johon uuden tulokkaan on helppo sopeutua. ”Täällä saa nopeasti kavereita ja myös oma tiimini pitää usein yhtä vielä työajan ulkopuolella.”

  Maria Hyytiäinen, 28, program manager

  ”Tulin Tietoon kolmisen vuotta sitten. Olin juuri valmistunut TKK:lta diplomi-insinööriksi ja pääaineeni oli tietoliikennetekniikka. Aloitin työt projektikoordinaattorina taloushallinnon sähköisten palvelujen kehittämishankkeessa. Sen jälkeen tie vei verkkopalvelujen suunnitteluun ja asiakastöihin.

  Parhaillaan vedän Tiedon sisäistä innovaatio-ohjelmaa. Sen yhtenä tärkeänä tavoitteena on saada yhtiön sisällä ja asiakasrajapinnassa syntyvät ideat entistä paremmin esiin. Samalla luodaan mahdollisuuksia, joilla niitä kehitetään eteenpäin uusiksi toimintamahdollisuuksiksi ja palveluiksi.
  Tieto on osoittautunut paljon monipuolisemmaksi ja kansainvälisemmäksi yritykseksi, mitä olin etukäteen ajatellut. Tiesin toki jo ensimmäistä paikkaa hakiessani, että yhtiö toimii Pohjoismaissa. Työtehtävät voivat kuitenkin viedä eri puolille Eurooppaa ja myös sen ulkopuolelle.
  Sekin on ollut mielenkiintoista havaita, kuinka monen suomalaisen arkeen olemme omalla työllämme kosketuksissa.
  Tieto on toimialallaan Suomen vanhimpia, sillä se aloitti jo reikäkorttien aikakaudella 1960-luvulla. Yhtiön pitkä historia näkyy henkilöstön ikärakenteessa, josta löytyy niin junioreita kuin senioreita. Minusta se on työyhteisölle rikkaus. Pidemmän työuran tehneiden kollegoiden ja esimiehen käytännön kokemuksesta ja neuvoista on aina apua.

  On ollut positiivinen yllätys huomata, kuinka monenlaisia työ- ja koulutustaustoja täältä löytyy. Omassa tiimissänikin on tietojenkäsittelyn ammattilaisten ja insinöörien lisäksi esimerkiksi yhteiskuntatieteilijöitä.
  Tiedossa on yhtiön koosta huolimatta avoin ja joustava työilmapiiri, johon uuden tulokkaan on helppo sopeutua. Täällä saa nopeasti kavereita ja myös oma tiimini pitää usein yhtä vielä työajan ulkopuolella. Yksi hyvä henkireikä ovat harrastekerhot, joita on todella laaja kirjo. Itse olen mukana suunnistusporukassa. Lisäksi yhtiö on käynnistämässä Young Professionals -toimintaa.
  Aktiiviselle ja yritteliäälle tekijälle Tiedossa on tarjolla haasteita ja uramahdollisuuksia. Eikä täällä tuijoteta pelkästään takana olevia palvelusvuosia. Omasta kokemuksesta voin sanoa, että etenemisväyliä ja luottamusta löytyy myös nuoremmalle polvelle.”

  Tieto on palveluyhtiö, joka tarjoaa tietotekniikka-, tuotekehitys- ja konsultointipalveluja. Noin 17 000 asiantuntijaamme tekevät meistä yhden johtavista tietotekniikan palveluyrityksistä Pohjois-Euroopassa ja tietyillä segmenteillä globaalin markkinajohtajan. Olemme erikoistuneet alueisiin, joilla asiakkaiden liiketoiminnan ja tarpeiden tuntemuksemme on syvintä. Vahva asiakaskeskeisyys ja sähköisten palveluiden asiantuntemus erottavat meidät kilpailijoistamme.

  Tieto haki syksyllä nuoria ja pian valmistuvia kaupan ja tietotekniikan osaajia GenerationT-harjoittelijaohjelmaan. Tarjolla oli työtehtäviä muun muassa konsultoinnin, ohjelmistokehityksen, projektijohtamisen sekä myynnin parissa.

  Seuraava GenerationT-haku käynnistyy vuoden 2011 puolella. Lisätietoja löytyy osoitteesta: www.tieto.fi/generationt.

  Share: