18.11.2010

    CSC – Pitkäjänteistä työskentelyä supertietokonekeskuksessa

    CSC:llä sovellusarkkitehtinä työskentelevän Aleksi Kallion mielestä on houkuttelevaa tehdä töitä supertietokonekeskuksessa.

    Aleksi Kallio, 28, sovellusarkkitehti

    ”Opiskelin yliopistolla tietojenkäsittelytiedettä, josta valmistuin viisi vuotta sitten. Sen jälkeen olin jatko-opiskelijana ja nyt teen väitöskirjaani Aalto-yliopistolla. Väitöskirjani pitäisi valmistua lähitulevaisuudessa. Jatko-opintoni käsittelevät tiedonlouhintaa. Työssäni liikun samassa aihepiirissä, mutta eri kysymysten äärellä.

    Olen ollut CSC:llä töissä ohjelmistosuunnittelijana vuoden 2002 kesästä. Tällä hetkellä työskentelen Chipster-ohjelmiston parissa. Se on bioinformatiikan analyysialusta, jota tutkijat käyttävät työssään.
    Päädyin CSC:lle, koska halusin tehdä ohjelmistoja jollekin muulle kuin asiakastilaajalle. Täällä saa tehdä töitä pitkäjänteisesti, mitä isojen ohjelmistojen tekeminen vaatiikin. Käytettävyys ja käyttäjälähtöisyys on meille tärkeää, joten olemme paljon myös yhteydessä peruskäyttäjiin, jotka löytyvät suomalaisista korkeakouluista.
    Täällä pääsee panostamaan nimenomaan ohjelmiston kehittämiseen. CSC ei tee akateemista tutkimusta, vaan sovellukset päätyvät oikeaan käyttöön.
    Houkuttelevaa on lisäksi tehdä töitä supertietokonekeskuksessa, joka on ainoa laatuaan Suomessa.”

    CSC – Tieteen tietotekniikan keskus Oy tarjoaa ja kehittää monipuolisia tietotekniikan ja tietohallinnon palveluita sekä näihin liittyvää koulutusta korkeakouluille, tutkimuslaitoksille, valtionhallinnolle ja yrityksille.

    Ota yhteyttä: www.csc.fi/rekry.

    Share: