9.3.2017

  Suomalainen Dispelix yksi maailman lupaavimmista startup-yrityksistä

  VTT:n spin-off -yritys Dispelix Oy on noussut peräti 50 lupaavimman startupin joukkoon ainoana suomalaisyrityksenä. Yritys valmistaa uuden sukupolven virtuaalinäyttöjä.

  Yhdysvaltalainen data-analyysiyhtiö Quid listasi 50 lupaavinta startup-yritystä. Top 50 muodostettiin 50 000 startupin joukosta tekoälyn avustamana. Listauksen julkaisi Bloomberg.

  Listalle yltäneen Dispelixin virtuaalinäytöt tuovat visuaalisen informaation suoraan teräväpiirtokuvana käyttäjän näkökenttään osaksi jopa tavallisten silmälasien linssiä. Tämä mahdollistaa sen, että älylasit voivat korvata jopa älypuhelimen tai tabletin säilyttäen samalla näkymän ympäröivään maailmaan. Kuluttajan ulottuvilla nykyisiin älylaseihinkin integroitava tuote on arviolta vuoden kuluessa.

  Yrityksen teknologia perustuu VTT:llä kehitettyyn valojohdeoptiikkaan, jonka ansiosta näytöt voidaan valmistaa kevyiksi ja ohuiksi, vain yhden millimetrin paksuisiksi elementeiksi joko lasille tai muoville. Ohuuden lisäksi teknologian etuja ovat suuri ja korkealaatuinen virtuaalinen kuva ja erinomainen läpinäkyvyys. Näyttöelementti on lisäksi vapaasti muotoiltavissa ja sopii massavalmistukseen.

  Bloombergin artikkeli: https://www.bloomberg.com/graphics/2017-fifty-best-startups/

  Dispelix Oy (http://www.dispelix.com) tekee korkean suorituskyvyn lisätyn todellisuuden Augmented Reality -optiikkaa. Dispelixin linssit ovat ohuita, massavalmistettavia, suorituskykyisiä, ja hintarakenteensa vuoksi soveltuvat myös massavalmistettuihin kuluttajatuotteisiin. Teknologia perustuu vuonna 2011 aloitettuun VTT:n tutkimustoimintaan.

  Share: