27.5.2016

    Jouko Lampinen nimitetty Aallon perustieteiden korkeakoulun dekaaniksi

    Kuva: Aalto-yliopisto/ Anni Hanén
    Professori, TkT Jouko Lampinen, 53, on nimitetty Aalto-yliopiston perustieteiden korkeakoulun dekaaniksi ja yliopiston johtoryhmän jäseneksi. Hän aloittaa viisivuotisen kautensa 1.6.2016.

    Lampisella on usean vuoden kokemus laitosjohtajan tehtävistä Aalto-yliopiston lääketieteellisen tekniikan ja laskennallisen tieteen laitokselta sekä sittemmin tietotekniikan laitokselta, jonka johtajana hän on toiminut vuodesta 2015. Lisäksi Lampinen on toiminut Perustieteiden korkeakoulun varadekaanina vuosina 2014–2015.

    Lampinen on työskennellyt laskennallisen tekniikan professorina Aalto-yliopistossa ja sitä edeltäneessä Teknillisessä korkeakoulussa vuodesta 1996. Hänen tutkimuksensa on keskittynyt erityisesti monimutkaisten ilmiöiden tilastolliseen mallinnukseen, hahmontunnistukseen ja data-analyysiin.

    ”Perustieteiden korkeakoulu on Suomessa ainutlaatuinen keskittymä kansainvälistä huippututkimusta ja maamme teknologista kehitystä eteenpäin vievää vaikuttavuutta. Olen erittäin ylpeä saadessani palvella tätä yhteisöä ja otan tehtävän vastaan erittäin positiivisin ja tulevaisuuteen luottavaisin mielin”, Lampinen sanoo.

    ”Jouko Lampisella on monipuolista johtamisosaamista akateemisesta maailmasta. Hän on tehnyt erinomaista työtä ollessaan yhdistämässä kolme Perustieteiden korkeakoulun laitosta yhdeksi suureksi tietotekniikan laitokseksi. Olen iloinen, että Jouko on mukana kehittämässä yliopistoa myös jatkossa”, Aalto-yliopiston rehtori Tuula Teeri sanoo.

    Dekaanin tehtävänä Aalto-yliopistossa on johtaa korkeakoulun toimintaa yliopiston linjausten puitteissa sekä osallistua Aalto-yliopiston pitkäjänteiseen kehittämiseen johtoryhmän jäsenenä. Dekaani vastaa korkeakoulun toiminnan kokonaisvaltaisesta kehittämisestä ja kansainvälisestä kilpailukyvystä, resurssien jaosta korkeakoulussa yliopiston toimintasuunnitelman ja talousarvion puitteissa sekä tutkimus- ja opetushenkilöstön rekrytoinnista Aalto-yliopiston urajärjestelmien linjausten mukaisesti. Dekaani raportoi provostille.

    Perustieteiden korkeakoulun nykyinen dekaani Risto Nieminen jää eläkkeelle professorin ja dekaanin tehtävästä 1.6.2016.

    Share: