25.4.2016

  Lappeenrantaan haetaan 50 IT-osaajaa

  ICT-ala on vahvassa kasvussa Lappeenrannassa, sanotaan kaupungin tiedotteessa. Yritysrypäs työllistää nykyisin reilut 800 IT-osaajaa, ja määrän on ennustettu ainakin kaksinkertaistuvan seuraavien kymmenen vuoden aikana. Tulevaisuudessa ohjelmistokehittäjiä tarvitsevat myös muut kuin IT-yritykset.

  Lappeenrannan seudun kehitysyhtiö Wirma Lappeenrannan asiantuntija Lauri Haikon mukaan Lappeenrannassa koulutetaan liian vähän alan osaajia.

  ”Saimaan ammattikorkeakoulun ICT-insinöörien koulutuksen lopetuspäätöksen myötä alueen oma ohjelmisto-osaajien koulutus on pelkästään Lappeenrannan teknillisen yliopiston varassa. Se ei enää riitä vastamaan alan kasvuun”, Haikko sanoo.

  Lappeenrannassa toimivat Maestro, Visma, CGI, OCTO3, Nasta Technologies ja Mediakolmio etsivät työvoimaa Lappeenrannan seudun ulkopuolelta yhteisen rekrytointikampanjan avulla. Yrityksillä on auki yli 50 ohjelmistoalan työpaikkaa, pääasiassa ohjelmistokehittäjille. Kampanjan käytännön toteutuksesta vastaa Wirma Lappeenranta yhdessä kaupungin kanssa.

  Täydennyskoulutusta suunnitteilla

  Lappeenrannan kaupunki ja ympäristökunnat ovat reagoineet ohjelmistoalan voimakkaaseen kasvuun. Yritykset, Wirma Lappeenranta, Saimaan ammattikorkeakoulu sekä Lappeenrannan teknillinen yliopisto pyrkivät käynnistämään vuoden kestoisen ohjelmistoalan täydennyskoulutuksen ICT-insinööreille ja muille sopivan taustakoulutuksen hankkineille jo ensi syksyn aikana.

  ”Uuden koulutusmallin avulla mahdollistamme yritysten kasvun ja helpotamme alueen työvoimatarpeita nopealla aikataululla. Pitkän aikavälin tavoitteena on käynnistää yrityslähtöinen ohjelmistoalan koulutus, jolla turvataan alueen työvoiman omavaraisuus tulevaisuudessa”, Haiko kertoo.

  Avoimet työpaikat löytyvät sivulta: www.wirma.fi/itosaajarekry

  Share: