10.11.2013

  Osaamisen syventäminen vie aikaa

  Aloitin työt Talokeskuksella 16 vuotta sitten valmistuttuani LVI-insinööriksi Oulun teknillisestä oppilaitoksesta. Opiskelu antoi minulle lähtötiedot, mutta osaamisen syventäminen vei aikaa. Itse aloitin tekemällä lämpöjohtojen perussäätösuunnittelua ja kuntoarvioita. Kokemuksen karttuessa pääsin mukaan putkiremonttien suunnitteluun. Nykyisin vedän yksikköä, joka vastaa Talokeskuksessa putkiremonttisuunnittelusta.

  Timo Haapea, 40, päällikkö, linjasaneerausyksikkö

  Talokeskuksessa työskentelyssä parasta on se, ettei mikään projekti ole samanlainen. Olen paljon tekemisissä työntekijöiden, asiakkaiden ja urakoitsijoiden kanssa. Suunnittelukohteiden ominaisuudet, henkilökemiat sekä tehtävät vaihtelevat ja siksi päivät ovat erilaisia. Monipuolinen työ kehittää minua, sillä joka päivä opin uutta tilanteiden ja ihmisten ansiosta. Työ on ehdottomasti paras opettaja.

  Talokeskuksessa saman katon alta löytyy kaikki energiatehokkaaseen korjausrakentamiseen liittyvä asiantuntemus, jota asiakkaamme tarvitsevat. Linjasaneerausyksikössämme työskentelee LVI-suunnittelijoita, arkkitehtejä, sähkö- ja rakennesuunnittelijoita erilaisten suunnittelu-, valvonta-, tarkastus- ja selvitystöiden parissa.

  Suunnittelijan työ sopii sosiaalisille ja innostuneille ammattilaisille. Talokeskuksessa pääsee toteuttamaan itsenäisiä ja haastavia projekteja. Meillä on suunnittelukohteita taloyhtiöistä toimisto- ja liikekiinteistöihin. Tämän hetkisestä taloustilanteesta huolimatta korjausrakentamisen suunnittelussa riittää töitä – vanhaa täytyy välillä korjata.

  Suomen Talokeskus Oy on vuonna 1923 perustettu kiinteistöjen uudis- ja korjausrakentamiseen, ylläpitoon ja energianhallintaan erikoistunut insinööritoimisto. Toimistomme sijaitsevat Helsingissä, Lahdessa, Jyväskylässä ja Kuopiossa. Talokeskuksen liikevaihto on noin 15 miljoonaa euroa ja henkilöstömäärä 140.

  Tytäryhtiömme Agenteq Solutions Oy on kiinteistötoimialalle ohjelmistoja kehittävä yritys, jonka päätuote, Tampuuri, on Suomen markkinajohtaja. Talokeskuksella on merkittävä rooli Tampuurin sisällön tuottamisessa.

  www.talokeskus.fi

  Teksti: Virvamaria Toikka

  Kuva: Johanna Kannasmaa.

  Share: