9.11.2013

  Vanhempi opettaa nuorempaa

  Mikko Valorinta, 41, maajohtaja & sovellusliiketoimintayksikön johtaja

  Haastavinta työssäni on asettaa asiat tärkeysjärjestykseen. Kysyn välillä itseltäni, mikä on tärkeää ja mihin käytän aikani?

  Ei ole yksiselitteistä sanoa, mistä tyypillinen työpäiväni koostuu. Kun katson kalenteriani, niin pähkinänkuoressa voisin sanoa, että myynti- ja asiakastyön lisäksi päiväni kuluvat projektiemme, henkilöstömme sekä pidemmän aikajänteen suunnitelmien parissa.

  Olen työskennellyt Capgeminillä yli kymmenen vuotta. Aloitin liikkeenjohdonkonsulttina ja erityisesti kehittämishankkeissa taustastani on ollut hyötyä. En ole koskaan suunnitellut uraani, vaan olen tehnyt sitä, mitä vastaan on tullut.

  Meillä Capgeminillä on mukava tekemisen meininki ja tehtäväkeskeinen organisaatio, jossa tiimit työskentelevät kansainvälisessä ympäristössä. Teemme paljon yhteistyötä eurooppalaisten ja intialaisten kollegoidemme kanssa.

  Konsultti on kisälliammatti, johon vaaditaan nälkää oppia ja kehittyä tekemisen ohella. Konsulttina on helpointa aloittaa uran alussa, sillä vanhemmat opettavat toimintatapoja nuoremmille.

  Capgeminillä on myös Young Professionals -ohjelma, johon valikoituu vuosittain satojen hakijoiden joukosta yli kolmekymmentä vastavalmistunutta, lahjakasta nuorta.

  Opiskelin aikoinaan Tampereen teknillisessä yliopistossa teollisuustaloutta ja viime vuonna väittelin Aalto-yliopistossa tekniikan tohtoriksi. Väitöskirjan tekeminen ei ollut helppoa työn ohessa, mutta tohtorin koulutus oli antoisa kokemus ja toi uudenlaista näkökulmaa omaan työhön.

  Capgemini on maailman johtavia konsultointi-, teknologia- ja ulkoistuspalveluja tarjoavia yrityksiä. Meitä on 44 maassa 125 000 työntekijää, joista yli 1600 tekee töitä suomalaisille asiakkaille.

  Capgemini suunnittelee ja integroi teknisiä ratkaisuja asiakkaiden liiketoiminnan tueksi ja kehittämiseksi.

  Teksti: Virvamaria Toikka
  Kuva: Teemu Granström
  .

  Share: