9.11.2013

  Avanade – hyvällä tavalla haastava

  Jesse Honkanen, 27, sovelluskehittäjä

  Työssäni on mielenkiintoisinta sen vaihtelevuus ja kaikki projekteissa tulleet jopa kansainvälisetkin haasteet, Jesse Honkanen Avanadesta kertoo.

  Aloitin Avanadessa toukokuussa 2011. Tämä on ensimmäinen it-alan työpaikkani. Valmistun loppuvuodesta mediatekniikan insinööriksi. Olen tehnyt tämän syksyn lopputyötä, joka on alustariippumaton demosovellus mobiililaitteelle.

  Parin vuoden aikana olen ollut kuudessa projektissa mukana. Olen tehnyt mm. suunnittelua, määrittelyä, dokumentointia, ja sovelluskehitystä. Uusien projektien aloittaminen on hyvällä tavalla haastavaa.
  Meillä pystyy hankkimaan myös kansainvälistä kokemusta. Projektit voivat olla kotimaisia, Pohjoismaisia tai kansainvälisiä. Pääsin yhden projektin myötä kevääksi Ruotsiin. Se oli tosi opettavainen kokemus. Jo Ruotsissa huomasi kulttuurieroja.

  Mukava ekstra töissäni on oppilaitosyhteistyö, jonka myötä olen päässyt kouluihin esiintymään ja kertomaan yrityksestä. Olin jo koulussa mukana Accenturen ja Microsoftin opiskelijaohjelmissa, jota kautta tutustuin Avanadeen.

  Yrityksemme yksi arvoista on Passion for Technology. Meillä panostetaan paljon teknisen ja konsultointiosaamisen kehittämiseen. Kävin Consulting Excellency -perehdytyskoulutuksessa Madridissa, siellä oli osallistujia ympäri maailmaa.  Minimikoulutustavoitteemme on 80 tuntia vuodessa. Viime vuoden lukemani taisi olla 150 tuntia. Sain suoritettua muutaman Microsoftin sertifikaatinkin. Koulutukset valitaan itse niin, että ne tukevat omaa roolia ja tulevaisuuden suunnitelmia. Career Manager auttaa tarvittaessa uran suunnittelussa.

  Ensi vuonna tavoittelen muutamaa uutta sertifikaattia. Yritän myös päästä talon sisäiseen ketterän ohjelmistokehityksen koulutukseen. Avanadessa on paljon eri urapolkumahdollisuuksia. Meillä voi toimia kehittäjänä, arkkitehtinä, projektihallinnassa, account managerina tai vaikkapa johdossa. Toivon, että saan jatkossa lisää vastuuta ja haasteita, ja pystyn kehittämään uraani enemmän johto- ja suunnittelupuolelle.

  Avanade tarjoaa liiketoimintaa tukevia teknologiaratkaisuja ja palveluita, jotka yhdistävät näkemyksen, innovaatiot ja Microsoft-teknologioiden erikoisosaamisen. Autamme organisaatioita tehostamaan toimintaansa, työntekijöidensä tuottavuutta ja asiakasuskollisuutta.

  Yhdistämällä maailmanlaajuisen asiantuntijaverkostonsa liiketoiminta-, toimiala- ja teknisen osaamisen Avanade tuottaa korkealaatuisia ratkaisuja – paikan päällä, pilvipalveluna tai ulkoistettuna. Yhtiön enemmistöosuuden omistaa Accenture ja sen perustivat vuonna 2000 Accenture LLP ja Microsoft Corporation. Avanade työllistää 18 000 ammattilaista yli 20 maassa. Yhtiön Suomen konttori sijaitsee Helsingissä. www.avanade.fi.

  Teksti: Marju Hulttinen
  Kuva: Johanna Kannasmaa
  .

  Share: