24.4.2013

    Ura KONEella pikajuoksijan ajatusmaailmalla

    KONE: Tuukka KomssiKONE on kansainvälistä, monipuolista uraa suunnittelevalle diplomi-insinöörille erinomainen työnantaja, kertoo Tuukka Komssi, tuotantotalouden DI.

    Tuukka Komssi, 32,  Head of KONE supply service 

    Urani KONEella alkoi yhdeksän vuotta sitten, kun aloitin yhtiön kansainvälisessä harjoitteluohjelmassa. Työskentelin kolme kuukautta Englannissa strategisten asiakkuuksien ja asiakkuuksienhallintajärjestelmän parissa. Tuolloin teekkarina pidin KONEtta globaalina, menestyvänä yrityksenä. Positiivinen kuva on vain vahvistunut vuosien aikana. Monipuolisuus on yhtiön parhaita puolia: sen sisällä voi luoda erinäköisiä työuria – yritys on tarpeeksi suuri siihen.

    Haku harjoitteluohjelmaan on vuosittain – tänä vuonna minunkin tiimissäni työskentelee kansainvälinen harjoittelija. Nykyään johdan KONE Supply Servicea, joka on noin 100 henkilön kansainvälinen asiakaspalveluorganisaatio. Harjoittelun ja nykyisen työni välissä olen ehtinyt toimia monissa tehtävissä KONEella. Ensin tein diplomityöni Espoossa. Valmistuttuani TTY:ltä sain paikan projektissa, jossa kehitettiin globaalia asiakkuuksienhallintajärjestelmää. Kansainvälinen kokemus nousi uudelle tasolle, kun veimme uuden järjestelmän 45 maahan.

    Seuraava työtehtäväni sijaitsi Hongkongissa: lähdin vuonna 2007 Aasiaan myynnin kehityspäälliköksi, vastuullani 13 eri maata. Perheeseeni syntyi Hongkongissa kaksostytöt, joten vauhtia ja haasteita riitti sekä kotona että töissä komennuksen aikana. Aasian kokemusta suosittelen sekä maailmankatsomuksen avartamisen että työuran kannalta. Kolmen vuoden Aasian kokemuksen jälkeen sain mahdollisuuden siirtyä maayksikköön, joten palasin Suomeen laatu- ja ympäristöpäällikön paikalle. Sieltä siirryin nykyiseen työtehtävääni viime vuoden lopussa. Työpäivät ovat vauhdikkaita, koska organisaationi jäsenet ovat Kiinassa, Hyvinkäällä, Italiassa ja USA:ssa. Pyrin työskentelemään säännöllisesti jokaisella paikkakunnalla.

    Minulla on urheilutaustaa, joten olen ajatellut työuraani samalla tavalla kuin pikajuoksua: harjoittelu, lepo ja syöminen pitää tasapainottaa. Ihan sama pätee työssäkin. Välillä tehdään kovaa töitä, mutta on ymmärrettävä levätäkin. Mielestäni tämä on ymmärretty KONEella: tekemisen meininki yhdistyy siihen, että työntekijöistä pidetään hyvää huolta.

    DI-tutkinto on hyvä pohja työskennellä KONEella. Se on riittävän laaja-alainen ja harjoitustöitä tehdessä oppii myös verkos-toitumaan, mikä on elintärkeää kansainvälisellä uralla. Yleensä vastavalmistunut pääsee asiantuntijatehtäviin käytännönläheisten projektien pariin.

    KONE International Trainee Program

    WHAT?

    • 3–6 month long internships at KONE in a foreign country

    • Around 20 exciting internship opportunities every year

    FOR WHOM?

    • University students – at least 50 % of studies completed

    • Recent graduates – graduated during the past 12 months when applying

    WHEN TO APPLY AND HOW?

    • Every year from early January to mid-February

    • Online at www.kone.com/itp

    WHEN IT TAKES PLACE?

    • Start dates vary, but usually during April–June time

    • In some cases the start date can be flexible

    SUPPORT FROM KONE?

    • Travel costs, possible visa/work permit costs and trainee salary paid

    • Help in arranging accommodation

    KONE is one of the global leaders in the elevator and escalator industry. The company has been committed to understanding the needs of its customers for the past century, providing industry-leading elevators, escalators and automatic building doors as well as innovative solutions for modernization and maintenance. 

    The company’s objective is to offer the best People Flow™ experience by developing and delivering solutions that enable people to move smoothly, safely, comfortably and without waiting in buildings in an increasingly urbanizing environment. In 2012, KONE had annual net sales of EUR 6.3 billion and approximately 40,000 employees. 

    www.kone.com

    Teksti: Päivi Piispa
    Kuva: Johanna Kannasmaa
    .

    Share: