30.10.2012

  Tekla helpottaa ihmisten arkea

  Tekla: Katariina NymanKatariina Nyman, 24, Account Manager: ”Opin joka päivä  jotain uutta.” 

  Lukion jälkeen lähdin TKK:lle opiskelemaan. Maanmittausalalle päädyin ilman suurempia pohdintoja, mutta en ole katunut valintaa. Opiskelujen ohessa tein sekä oman alani töitä että muita hommia. Opiskeluaikana karttuneesta asiakaspalvelukokemuksesta on paljon hyötyä nykyisin.

  Tulin Teklaan alun perin tekemään diplomityötä, jonka myötä jäin vakituiseen työsuhteeseen. Teemme kunnille teknisen toimialan ohjelmistoratkaisuja, joissa paikkatieto on merkittävässä roolissa. Kokonaisuuteen on toteutettu kuntalaisia helpottavia sähköisiä asiointipalveluita, joiden avulla he voivat tehdä vaikka rakennuslupahakemuksia tai antaa palautetta ympäristössä havaitsemistaan epäkohdista, esimerkiksi sammuneista katuvaloista tai liikennettä haittaavista kuopista kaduilla. Työni asiakasrajapinnassa on mielenkiintoista. Asiakkaille edustan Teklaa ja Teklassa tuon esille asiakkaiden näkökulmaa.

  Minua motivoi se, että joka päivä opin jotain uutta. Lisäksi koen, että työstäni on konkreettista hyötyä ihmisille ja voimme helpottaa niin kunnan virkamiesten kuin kuntalaistenkin elämää. Haastavaa on työn laajuus ja kuntien eri toimintatavat.

  Vaikka olen ollut Teklassa vasta puolitoista vuotta, tunnen olevani vahvasti osa taloa. Meillä on töissä huippuhyviä eri alojen ammattilaisia, joilta saa aina apua ja neuvoja. Meillä järjestetään myös runsaasti erilaisia vapaa-ajan toimintoja, kuten golfkursseja ja musiikki-toimintaa.

  Tulevaisuudessa voisi olla kiinnostavaa saada työkokemusta ulkomailta. Mutta tällä hetkellä työni julkishallinnon parissa pitävät minut kyllä kiireisenä Suomessakin.

  Logo: TeklaOhjelmistoyhtiö Tekla on edelläkävijä siirryttäessä digitaalisten tietomallien käyttöön. Yhtiö tarjoaa rakennus-, infra- ja energiatoimialoilla toimiville asiakkailleen yhä merkittävämpiä kilpailuetuja. Teklalla on yli 500 työntekijää, asiakkaita yli 100 maassa ja toimisto 14 maassa. Tekla on nykyisin osa yhdysvaltalaista Trimble Navigation Limitediä, joka on usealla alalla toimiva teknologiayhtiö. Tekla tarjoaa työntekijöilleen haasteellisia tehtäviä huipputason tietotekniikan parissa. Tekla on ollut tietomallintamisen edelläkävijä jo vuodesta 1966. Teklassa on hyvä työilmapiiri ja tekemisen meininki. Huolehdimme myös siitä, että työntekijöidemme työ- ja vapaa-aika pysyvät tasapainossa. Lue lisää Teklasta työpaikkana: 

  www.tekla.com/rekry

  Teksti: Helena Hyvönen
  Kuva: Teemu Granström
  .

  Share: