30.10.2012

    Saanio & Riekkola on joustava työnantaja

    Saanio & Riekkola: Paula PohjanperäPaula Pohjanperä, 32, projektipäällikkö: ”Täällä ei ole turhaa byrokratiaa, vaan eri henkilöluokat toimivat hyvin yhdessä.”

    Minua kiinnosti alun perin geologia ja lähdin TKK:lle Otaniemeen opiskelemaan insinöörigeologiaa. Samalla opiskelin kallio- ja pohjarakentamista sekä maamekaniikkaa. Vuonna 2004 tulin Saanio & Riekkolalle tekemään diplomityötä ja jäin valmistumisen jälkeen suoraan töihin.

    Tällä hetkellä olen Tampereen Rantatunnelin projektissa tiiviisti mukana. Työhön kuuluu projektin pyörittämistä, tiedon välitystä eri osapuolille ja varsinaista suunnittelua. Länsimetron louhintaurakoissa toimistomme on myös mukana suunnittelemassa. Itse työskentelin Lauttasaaren salmen alitusurakassa. Kävin muun muassa tunnelissa katsomassa louhittavan perän tilannetta ja määrittämässä työnaikaisia toimenpiteitä.

    Rakennushankkeissa innostavaa on se, että saa olla osa projektia ja näkee miten työ tehdään alusta loppuun: tila louhitaan ja rakennetaan omien suunnitelmien mukaisesti. On hienoa nähdä työn lopputulos kaiken raadannan palkkioksi. Olen päässyt tekemään monenlaisia projekteja ja vaihtelevuus pitääkin mielenkiinnon yllä.

    Olen viihtynyt Saanio & Riekkolalla kohta kahdeksan vuotta. Täällä on mukava työilmapiiri ja huumori kukkii. Aamulla on aina mukava lähteä töihin. Saanio & Riekkola on joustava työnantaja – perhevapaita voi järjestää mukavasti. Olin vanhempainvapaani jälkeen osa-aikaisena työntekijänä. Joustavuutta arvostan nyt perheellisenä entistä enemmän. Työkaverit vaikuttavat viihtyvyyteen paljon. Meillä on helppo mennä kysymään kollegoilta neuvoja ja kahvitunneilla pääsee hetkeksi irti työstä, kun voi jutella muista asioista. Täällä ei ole turhaa byrokratiaa, vaan kaikki eri henkilöluokat toimivat hyvin yhdessä.

    Logo: Saanio & RiekkolaSaanio & Riekkola Oy on 1962 perustettu insinööritoimisto, joka työllistää korkeasti koulutettuja huippuammattilaisia useilta aloilta. Kalliotilojen vastuullinen suunnittelu on pitkäjänteistä toimintaa ja työntekijöiden sitoutumisella työtehtäviinsä on suuri vaikutus yhtiön menestykseen. Pyrimme työyhteisössämme pontevasti ylläpitämään ammattitaitoa arvostavaa ja luottamusta herättävää ilmapiiriä. Onnistumisestamme kertovat henkilökunnan pitkät työsuhteet ja pieni vaihtuvuus.  Henkilöitä yrityksessämme on tällä hetkellä 55. Saanio & Riekkola on valittu neljänä peräkkäisenä vuotena Suomen parhaiden työpaikkojen joukkoon.

    www.sroy.fi

    Teksti: Helena Hyvönen
    Kuva: Johanna Kannasmaa.

    Share: