30.10.2012

  Landis+Gyr hallitsee energian

  Landis+Gyr: Mari Morko ja Janne PaunonenMari Morko, 42,  System Specialist Services: ”Tuntuu palkitsevalta, kun huomaa pärjäävänsä.” 

  Olen aiemmalta koulutukseltani humanisti. Tulin Landis+Gyrille tekniseksi kirjoittajaksi alihankintafirmasta vuonna 2003.

  Vuosien työskentelyn jälkeen kaipasin uutta, joten aloitin tietotekniikkainsinöörin opinnot ammattikorkeakoulussa töiden ohessa. On mahtavaa, kun työnantaja suhtautuu kannustavasti ja joustavasti opiskeluihini.

  Opintojeni myötä työtehtäväni vaihtuivat. Etäluenta-palveluissa tehtäviini kuuluu valvoa, että järjestelmämme toimii oikein ja palvelimet pysyvät pystyssä. Aloitin vasta toukokuussa eli minulla on paljon opittavaa, mutta tuntuu palkitsevalta, kun huomaa pärjäävänsä. Uusi koulutus antaa minulle mahdollisuuden työskennellä firman sisällä monissa tehtävissä.

  Parasta tässä työssä on hyvin toimiva tiimi. Työ-kavereiden kanssa viihtyy, ja pyrimme aina tekemään työt mahdollisimman hyvin.

  Janne Paunonen, 42, Senior Manager, Meter Reading Services: ”Parasta tässä työssä on työskentely asiakkaiden kanssa.”  

  Kiinnostukseni sähköön alkoi jo peruskoulussa, ja päädyin Jyväskylään opiskelemaan automaatiotekniikkaa. Kartoitin kiinnostavia työnantajia jo kouluaikoina ja huomasin, että Landis+Gyr oli alansa edelläkävijä.

  Pääsin valmistumisen jälkeen töihin heti. Vaikka olen ollut pitkään saman työnantajan palveluksessa, tehtävät ovat olleet monipuolisia. Olen työskennellyt tuotantoautomaatiossa, tuotannon kehittämistehtävissä ja tuotekehityksessä. Nykyiseen tehtävääni, Etäluentapalveluiden liiketoiminnan ja tiimin vetäjäksi, tulin 2010. Olen mukana kehityshankkeissa ja sparraan asiantuntijoita.

  Parasta on työskentely asiakkaiden kanssa. En ole koskaan törmännyt vaikeaan asiakkaaseen, vaan asioista keskustellaan rakentavasti. Yleensä asiakkailla on selkeä näkemys siitä, mitä he tarvitsevat, mutta myös ymmärrys realiteeteista.

  Meillä on erittäin hyvä, yhteen hiileen puhaltava porukka, jolta löytyy osaamista ja halua viedä asioita eteenpäin.

  Logo: Landis+GyrLandis+Gyr on maailmanlaajuinen markkinajohtaja energianhallintaratkaisuissa. Kehitämme älykkäitä mittareita ja etäluentaratkaisuja energiayhtiöiden tarpeisiin. Toimimme yli 30 maassa ja palveluksessamme on 5 000 alan ammattilaista. Tarjoamme innostavia haasteita ja kasvumahdollisuuksia kansainvälisessä työympäristössä sekä näköalapaikan jatkuvasti kehittyvällä energia-alalla. Suomen yksikkömme toimii etäluentajärjestelmien ja älykkään mittauksen teknologiakeskuksena. Toimipaikkamme ovat Jyväskylässä ja Vantaalla.

  www.landisgyr.fi

  Teksti: Helena Hyvönen
  Kuva: Pekka Rötkönen.

  Share: