2.11.2011

    Silta yli 3D-virran

    Suomessa on parikymmentätuhatta siltaa. Yksi niistä on Crusellin silta, joka vihittiin käyttöön kesällä. Se yhdistää Helsingin Jätkäsaaren Ruoholahteen.

    Ilmava vinoköysisilta on rakenteiltaan haastavimpia 3D-mallinnuksella suunniteltuja ja toteutettuja siltoja. 3D-mallia käytettiin kaikkien rakennesuunnitelmien tuottamiseen, mittauksiin ja piirustuksiin, rakennusmateriaalimäärien arviointiin ja muutosten simulointiin. Vaikka aivan ongelmitta tietomallinnuksen käyttäminen ei kokeiluprojektissa sujunutkaan, 3D-mallinnuksen yleistyminen eliminoi tulevaisuudessa rakennushankkeiden yllätyksiä, jotka sekoittavat aikatauluja ja nostavat kustannuksia.

    Sillan tilaaja on Helsingin kaupunki, pääurakoitsija Skanska Infra Oy ja sillan suunnittelija WSP Finland Oy..

    Share: