19.11.2010

  Solita – Asiantuntemus kiertää työkaverilta toiselle

  Ivar Ekman tietää, että Solita ottaa paljon opiskelijoita töihin. ”Nuoret hallitsevat hyvin uudet asiat ja pursuavat tuoreita ideoita, joita tarjota asiakkaille. Täällä kasvetaan Solitan työkulttuuriin ja tapaan toimia. Senkin takia yhteishenki on hyvä.”

  Ivar Ekman, 28, tuotepäällikkö

  ”Suurin osa Solitalla on diplomi-insinöörejä, kun taas minä valmistuin Tampereen yliopistolta pääaineenani vuorovaikutteinen teknologia.
  Tulin Solitalle viittä vaille valmiina maisterina vuonna 2007. Aloitin talossa ohjelmistokehittäjänä, mutta melko nopeasti minusta tuli tuotepäällikkö.
  Teemme töitä hyvin monen eri teknologian, tekniikan ja tuotteen parissa. Viime aikoina olemme tehneet yhteistyötä esimerkiksi Googlen kanssa, joten olen erikoistunut Google Search Appliance (GSA) -tuotteeseen.
  Meillä on paljon oman alansa asiantuntijoita töissä. On aina joku, jonka luokse kääntyä ongelmallisissa tilanteissa. Kertaakaan en ole ollut pinteessä, jossa joku työkavereista ei olisi osannut auttaa.
  Suurimmaksi osaksi työskentelemme asiakkaiden kanssa. Asiakkaan oppii tuntemaan luontevasti hommien edetessä, koska yhteyttä pidetään kehitysvaiheesta julkaisuun asti intensiivisesti.
  Yksinkertaisin syy siihen, miksi olen viihtynyt täällä, ovat ilman muuta ihmiset. On ihanaa työskennellä taitavien nuorekkaiden ihmisten kanssa. Moni täältä lähtenyt on palannut takaisin Solitalle. Ei ihmekään, koska olemme kehityksen kärjessä ja työnkuvaa voi vaihdella kiinnostavuuden mukaan.
  Liian helposti sokaistuu sille, miten hyvin täällä asiat ovat jo eduista alkaen. Solitalla esimerkiksi jokavuotisiin pikkujouluihin ovat tervetulleita myös puolisot.
  Solita ottaa paljon opiskelijoita töihin. Nuoret hallitsevat hyvin uudet asiat ja pursuavat tuoreita ideoita, joita tarjota asiakkaille. Täällä kasvetaan Solitan työkulttuuriin ja tapaan toimia. Senkin takia yhteishenki on hyvä.
  Taloon ohjelmistopuolelle tulevat saavat tehdä aluksi talon sisältä määrätyn ohjaajan opastuksella harjoitustyön, jonka avulla tutustutaan yritykseen, työkaluihin ja tekniikoihin. Se on helppo tapa päästä rytmiin mukaan.”

  Solita Oy on vaativiin tietojärjestelmäratkaisuihin ja IT-asiantuntijapalveluihin erikoistunut suomalainen yritys. Olemme keskittyneet ohjelmisto-, integraatio- ja Business Intelligence -ratkaisuihin. Asiakkaamme ovat alansa johtavia yrityksiä ja julkishallinnon organisaatioita.

  Lähetä hakemuksesi ja CV:si osoitteeseen: rekry@solita.fi

  Tai täytä avoin hakemus kotisivuillamme: www.solita.fi/ura

  Lisätietoja uramahdollisuuksista Solitassa antaa myös henkilöstöpäällikkö Mira Mattila: mira.mattila@solita.fi.

  Share: